Glaseret Skinke

Opskrift skinke glaseret sennep farin

 
Ingredienser
1 - 1½ skinke
3 spsk. sennep
3 spsk. brun farin

Kom du til at invitere lidt for mange gæster, og din SU har du brugt til smøger og billig sprut. Så er her en super opskrift til billige penge. En skinke kan fås for ca. 50 kr./Kg. Og så kan du servere kartofler til. Det behøver jo ikke være de nye danske baby kartofler du investerer i. Køb en pose for 5 Kr./Kg, det må være godt nok til dine taber venner, som sikkert allerede er fordrukne når de møder op.

Inden du koger skinken, så læs lige på deklarationen om skinken er kogt eller om den skal koges. Hvis den ikke er kogt, så kog den i ca. 30 minutter og lad den stå og trække i vanden i 20 minutter. Hvis den er kogt, så skal den stadigvæk koges for at få en varm midtertemperatur. Den skal dog ikke koges lige så længe. Kog den i 5 minutter, og lad den stå og trække i vandet i 20 minutter.

Mens skinken koger, rører du sennep og farin sammen til en marinade. Du kan også bruge almindelig hvid sukker, hvis du ikke lige har brun farin i dit lille skod køkken.
Rids skinken diagonal så du får et krydsmønster. Er der et net på, så fjern det. Smør et lag marinade på toppen af skinken, men brug ikke det hele. Kom skinken i en forvarmet ovn i ca. 20-30 minutter på 200 °C. Alle 5 minutter smøres der et lag marinade på skinken, indtil du har brugt alt marinade.

Du kan servere skinken med kartofler, grønkål/spinat, ærter eller gulerødder. Det nemmeste for dig er vist at købe en pose blandede grønsager.

Tip: Gem vandet som skinken har kogt i. Du kan lave en god sovs ud af den. Den skal bare jævnes evt. tilsættes en eller to svinekøds bouillon terninger og voila, en super lækker sovs.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP