Vietnamesiske Forårsruller af rispapir

Opskrift Hanoiruller vietnamesiske forårsruller af rispapir

 Ingredienser

1 pakke med rispapir
Bønnespirer
1 gulerod
3 forårsløg
Rejer
Frisk koriander

Træt af frosne forårsruller fyldt med hakkekød og hvidkål? Så prøv de her friske hjemmelavede forårsruller af rispapir. De er så fandens nemme at tilberede, selv dig som ikke har afsluttet folkeskolen kan tilberede dem. Mange kommer rå grønsager i rullerne, men jeg kan bedst lide varme forårsruller. Så derfor svitser jeg fyldet inden de kommes i rispapiret.
Skær guleroden i meget tynde strimler. Forårsløget gennemgår samme behandling. Er du finmotorisk ubegavet og evt. risikerer at skære dine finger i tynde strimler, så kan jeg anbefale at bruge en Veggie Twister. Det hele svitses kort i lidt olie sammen med rejer og bønnespirerne.
Kom vand i en stor flad pande og bring til kog, sluk derefter for varmen. Jeg anbefaler at komme lidt saft fra en citron/lime i vandet. Det våde rispapir kan ellers lugte af bræk, og det ansporer ikke ligefrem ens appetit, især når rullerne ligner fyldte kondomer. Et rispapir ad gange dyppes i vandet til det er blødt, og foldes derefter ud på en tallerken eller bræt. Lortet kan godt klistre sammen, men det hjælper at bande højt.
Læg et lag af fyldet på rispapiret og tryk det godt sammen. Hvis du ikke trykker fyldet sammen, så bliver det en slatten lille fyr som ikke er til at få ind i munden. Godt så, nu skal du bare folde rispapiret sammen som vist på billederne. Jeg kan ikke anbefale at lave billeder mens du ruller. Rispapiret når at tørre og klistrer fast til underlaget som tyggegummi.
 
Serveres med soja, fiske eller chili sauce.

Bor du i Udkantsdanmark hvor din lokale købmand sikkert ikke sælger rispapir, kan du købe det online hos Shop Asia alt til asiatisk madlavning

Har du prøvet at stege dem? Det har jeg. Her er opskriften

8 kommentarer:

Anonym,  14. januar 2012 kl. 18.53  

Kanon humor. Vi skreg af grin.

Kokke Kongen 14. januar 2012 kl. 23.42  

Tak skal i have. Håber også i fik lavet forårsruller :)

Camilla,  7. marts 2012 kl. 19.46  

Jeg har spist dem med noget meget rødt "fiskesovs" både i Føtex og Asian Mix i KBH, men nu vil jeg lave dem selv, og kan simpelthen ikke finde den sovs nogensteder! Ved du hvad den hedder? Spurgte i thai markedet, men kom hjem med en der var meget tynd og som ikke smagte "rigtigt".

Kokke Kongen 8. marts 2012 kl. 22.30  

Hej Camilla

Måske mener du den vietnamesiske dipping sauce "Nuoc Cham". Prøv at google det, så får du mange opskrifter på denne dip bestående af fish-sauce, eddike, sukker, chili og andet godt.

Anonym,  15. marts 2013 kl. 16.18  

Hej,
Lækker opskrift.
Skal de serveres helt varme, eller kan man lave dem på forhånd?

Kokke Kongen 16. marts 2013 kl. 11.30  

Hej
De skal faktisk serveres kolde. Det kommer lidt an på fyldet. Friske grønsager, så serveres de kolde. Bruger du en farsblanding og steger dem i olie som i min anden opskrift, så naturligvis varme.

Anonym,  15. maj 2013 kl. 12.47  

Et godt råd til at gøre dine rispapir våde uden at de klistrer helt sammen er at, tage et rent viskestykke og gøre det vådt i koldt vand, vride viskestykket kraftigt, læg det på bordet, læg dit rispapir oven på viskestykket, tag lidt vand på fingrene og "smør" det rundt på rispapiret, efter kanske kort tid er rispapiret klart til brug, uden folder :O)

R. Mientus 19. februar 2017 kl. 10.13  

De rispapir skal meget kort kontakt med vand - jeg tager en firekantet fad, hvor jeg skubber rispapir fra en side lige under vand overflade og til anden side i rask tempo og kun en gang. det behøver ikke være så meget vådt.

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP