Olie Eddike Dressing

Opskrift olie eddike dressing salatdressingIngredienser
2 dl olie
1 dl eddike
1 spsk sukker
½ tsk. salt
Krydderier

Olie eddike dressing er pissenemt at tilberede, så lad være med at købe fabriksfremstillede salatdressinger på flaske. Opskriften her er ikke kun én opskrift, men en inspiration hvordan du kan blande din helt egen olie/eddike dressing, om sur, sød, krydret eller spicy, du bestemmer.
Blandingsforholdene i en olie eddike dressing skulle gerne være som beskrevet ovenover, men kan justeres afhængig om du ønsker den sur eller sød.

Bland altid eddike, salt og krydderierne sammen først, da salt ikke opløses i olien. Altså, olie altid til sidst.

Olie
Olivenolie, vindruekerneolie, jordnøddeolie, hørfrøolie, græskarkerneolie osv.

Det sure
Hvidvinseddike, rødvinseddike, balsamico, æbleeddike, sherryeddike, citron, lemon osv.

Det søde
Sukker, honning, sirup, ahornsirup, blommesirup, tranebærsirup osv.

Krydderier
Rosmarin, timian, oregano, peber, hvidløg, sennep, chili osv.Udfordringen er at blande to væsker som egentlig ikke kan blandes som fx olie og vand. Ved at piske eller ryste de to væsker dannes en emulsion, dvs. olien danner små dråber i vandet og er tidsbegrænset blandet med vandet. Lader du olie-eddike-dressingen stå, så vil emulsionen med tiden skille ad, hvor olien ligger sig øverst.

Når du så hælder olie-eddike-dressingen på din salat, er det olien som først forlader flasken. Til gengæld får de sidste brugere af flaske ren eddike på deres salat. For at undgå dette skal emulsionen løbende genopfriskes, helst lige inden den hældes på salaten. Det kan fx gøres med Prepara Dressingmixer. En dressing-mikser som centrifugerer din olie-eddike dressing hver gang du skal bruge det. Læs mere om Prepara Dressingmixer og dens andre funktioner.
 
Det her er kun et mindre udvalg af ingredienser. Prøv at eksperimentere med ingredienserne indtil du finder din helt perfekte olie eddike dressing. Hvis du selv mener at du har den bedste opskrift på en olie eddike dressing, så kom endelig med den. 
 

7 kommentarer:

Pia 24. december 2012 kl. 12.41  

Tak for inspirationen til olie/eddike dressing... det var lige sådan en "opskrift" jeg gerne vil have liggende.

Du ønskes en rigtig glædelig jul... og tro mig, jeg kommer også forbi i 13.

Venligst Pia (Mini-hakkeren)

Anonym,  27. februar 2013 kl. 21.02  

Det var så første gang jeg læste ordet: "pissenemt" i en madopskrift. :D

Anonym,  8. marts 2013 kl. 16.23  

Mange tak!

Anonym,  23. marts 2013 kl. 19.33  

Hvordan skal dressingen opbevares? Altså kan man lave til mere end en dag og hvor skal den i så fald opbevares? På køl.?

Kokke Kongen 24. marts 2013 kl. 22.53  

Den behøver ikke absolut stå på køl. Både olie og eddike kan holde i flere måneder og det ændrer sig ikke ved at du blander de to råvarer. Så lad være med at kyle den ud, den kan bruges til mange salater :)

Anonym,  30. januar 2017 kl. 21.10  

Hvor kan man købe den omtalte Prepara Dressingmixer?

Kokke Kongen 8. februar 2017 kl. 23.31  

Hej Anonym, De havde den engang på Coolstuff men kan se at den er udgået. Aner ikke hvor den ellers kan købes. Prøv at google :)

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP