Græsk Gyros II

Opskrift græsk gyros

 Ingredienser
Ca. 2 kg nakkefilet
(eller nakkekoteletter)
Olivenolie

Krydderier (tørret)
1 spsk. basilikum
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
1 tsk. muskatnød
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
Salt og peber

Efter mit første forsøg med at lave gyros ved at efterligne en kebabgril ”Rotisseri”, har jeg ikke selv lavet gyros i lang tid. Ikke fordi jeg mistede appetitten, det smager jo fandens godt, men alt for meget arbejde, hvis det skal laves på den måde.
Nu har jeg fundet en meget nem udgave, som faktisk smager lige så autentisk, som den græske gyros og du kan tilberede den uden at gå statsbankerot.

Nakkefilet eller nakkekoteletter er egnet fordi den har den rigtige kød/fedt fordeling. Kød med for lidt fedt bliver alt for tør, hvis du laver gyros.
Skær kødet i 1 cm tynde skiver. Naturligvis kun hvis du har en hel nakkefilet. Nakkekoteletterne er jo allerede skåret i skiver, men så langt kan du vel selv tænke. Skær nu skiverne i ½ cm tynde strimler.
 Bland krydderierne sammen. Hæld lidt olivenolie over kødet, så krydderierne og maser det hele godt sammen. Lad det stå og marinere i et par timer, det skader ikke hvis du tilbereder det dagen inden.
 Fordel kødet på en bageplade. God ide med stykke bagepapir under. Det ser måske ud af meget, men det skrumper ind til det halve. Ind i ovnen med lortet og op med varmen. Gi det af og til lidt grill oppefra. Kødet skal vendes løbende så det bliver brunt på alle sider. Jeg blev nød til at hælde noget af fedtet fra, da det ellers svømmer i fedt og det vil vi jo ikke.

Serveres med tzatziki, græsk salat og kartofler.

4 kommentarer:

Anonym,  7. oktober 2014 kl. 22.50  

Jeg må indrømme at, det var en stor skuffelse...
-Det smagte af, absolut ingen ting!
Venlig hilsen
Dorte

Kokke Kongen 11. oktober 2014 kl. 20.15  

Hej Dorte

Har du husket krydderierne?

Vh.
Kokkekongen

Bettina 1. november 2015 kl. 12.09  

Hvor mange grader i ovnen og hvor lang tid?

Kokke Kongen 1. november 2015 kl. 16.44  

Hej Bettina

ca. 180c-200c afhængig om du bruger varmluft. Ca. 40 - 60 minutter. Svært at angive præcis tid, vigtig at køddet bliver sprødt og det meste fedt er brændt af. Så bare bliv ved indtil køddet smager godt. Og husk af og til at vende køddet så det bliver sprødt på alle sider.

Held og lykke :)

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP