Spicy thai rib soup
Opskrift spicy thai suppe med svinekød
Ingredienser
1Kg svinekød ribben (spareribs)
3 lemongras (citrongræs)
1 knold galanga
5 lemon blade
5 forårsløg
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. lime/citron saft
2 spsk. sukker
½ bundt frisk koriander
5-10 tørre chilis, fx birdeyes
1-1½ L vand
1 tsk. salt
Fik købt en stor klump spareribs. Ok, det var mere eller mindre affald fra en spareribsproduktion, stykkerne var i hvert fald uegnet til en omgang spareribs. Derfor den billige Kg pris. Det eneste de kunne bruges til, var at koge suppe på. Så jeg begik mig på jagt efter en god opskrift på en suppe. Jeg ved der findes mange gode asiatiske supper baseret på svinekød. Så fandt jeg denne eksotiske thaisuppe ved navn ”Tom Yum Gadook Moo”. De fleste ingredienser havde jeg hjemme, endda et par skiver galanga i fryseren. Galanga kan ellers købes i de fleste asiatiske supermarkeder, eller bestilles hos Shop Asia.
Hak knoglerne i mindre stykker. Har du ikke lige udstyret hjemme og er bange for at miste dine små pølsefinger, så bed din slagter om at skære knoglerne ud i mindre stykker.
Knus citrongræs (slå med en hård genstand), skær galanga i tynde skiver og kom det sammen med lemonblade i en gryde med ca. 1L vand. Bring dette til kog.
Tilsæt svinekødet og salt og lad retten simre i ca. 20 minutter.
Tilsæt fiskesauce, sukker, chilis og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Skær forårsløg i tynde skiver. Kom dem i gryden og sluk for varmen. Tilsæt limesaft og frisk koriander.
Smag evt. til med salt.
Det er faktisk sjovt at spise suppen, da den både spises med ske og med fingrene. Ønsker du mere fylde i suppen, kan du naturligvis servere ris til. Thai bird chilis også kaldt birdeyes er ret stærk. Lad dig ikke snyde af størrelsen. Er du ikke til stærke sager, pas på med at komme for mange i suppen.
2 kommentarer:
Det ser vildt godt ud. Tak for opskriften:)
Tak for den velsmagende-opskrift :]
Send en kommentar