Mc Muffin, en burger til morgenmad

Opskrift morgenmadsburger, burger med æg og bacon, mc muffin


Ingredienser
Engelsk muffin (se opskrift)
Æg
Sliced bacon
Ost Cheddar
Mousse-ring (madring)

Kan man spise junkfood til morgenmad? Alt er muligt! Har du prøvet at spise morgenmad hos McDonalds, så kender du sikkert McMuffin, som man kan få mellem kl.07:00 og 10:00. I hverdagene spiser jeg skyr med mysli, og det kan jeg eddermame godt blive træt af i længden. Så i weekenden må der sku godt syndes. Du behøver ikke besøge den nærmeste McDonald’s, sådan en McMuffin kan du sagtens lave selv.

Du har brug for en såkaldt mousse-ring eller madring. Det er en ring i rustfrit stål som bliver brugt til desserter hovedsageligt mousse. Mousseringe kan dog bruges til meget andet og bliver bl.a. anvendt til anretning af gourmetretter. I denne opskrift bruger vi ringen til at give spejlægget den rette form, så det ikke løber ud og ender med at blive flad som en pandekage. Mousseringe findes i alle størrelser som du kan se her. Den jeg brugte havde en diameter på omkring 7cm. Hvis mousse-ringen er for stor, mister ægget højde.

Opskriften på engelske muffins har jeg her. Alternativt kan du bruge en tebolle eller en krydderbolle, men det er ikke helt det samme.
Kom lidt olie på en pande og varm den. Placer en eller to mousseringe på panden. Slå et æg ud i en skål. Har du styr på det med æg, så kan du slå det direkte ud i mousseringen. Men nu hvor du fandt opskriften på tabernes opskrifter, så går jeg ud fra, du er en fu#king kvajpande. Derfor slå ægget ud i en skål. Hæld derefter ægget ud i mousseringen og kom lidt salt på. Panden må ikke være alt for varm da ægget skal steges godt igennem.
Så snart ægget er blevet lidt fast i det, fjernes mousse-ringen og ægget vendes og steges kort færdig på den anden side.

Hvis du synes det her er alt for avanceret og tidskrævende, men du alligevel kunne tænke dig en McMuffin til morgenmad uden at skulle ta vejen til McDonalds, så ska du ha sådan en breakfast sandwich maker. Den kan riste bollen og stege spejlægget på samme tid. Se på Coolstuff hvordan den fungerer.

Bacon plejer jeg at stege i ovnen. Meget nemmere end på panden. Bare kom dem i et ovnfast fad, og så ind i ovnen ved 200°C. Hvis du kun skal stege få skiver bacon, så lav dem i mikroovnen, du har bare brug for Piggy Wiggy mikrobacon og så kan du stege bacon perfekt i mikroovnen.

Så skal det hele bare stables oven på hinanden og syndernes morgenmad, med rigeligt kolesterol til en god start på dagen, er anrettet.

2 kommentarer:

Pia 5. oktober 2016 kl. 10.45  

Og har du ikk den der madring... kan en skive peberfrugt anvendes :-D

Kokke Kongen 8. oktober 2016 kl. 20.16  

Skåret på tværs..... ikke på langs :)

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP