Gambas con Mojo Verde

Opskrift mojo verde, grøn mojo sauce, tapas

Ingredienser
1 kop olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. Sherry Eddike
(eller hvidvinseddike)
2 spsk. vand
½ tsk. spidskommen
1 bundt frisk koriander
½ tsk. salt

Tigerrejer

Hvis du har holdt ferie på en af de kanariske øer, så har du helt sikkert smagt på en mojo. Med mindre du kun har ligget ved poolen og undgået den lokale befolkning. Der findes mange variationer af mojoer. Begrebet mojo stammer fra det portugisiske ”molho” som betyder ”sovs”, så ikke besynderligt at der er flere udgaver. En af de vel typiske mojoer er Mojo Verde, den grønne mojo. Også denne mojo kan variere. Hovedingredienserne er olivenolie, hvidløg, eddike og spidskommen. Derudover kan tilsættes frisk koriander ”Mojo Cilantro”, frisk persille ”Mojo de Perejil”, grøn peberfrugt eller grøn chili hvis den ønskes stærk. Jeg er mest til denne udgave som jeg præsenterer her og som egner sig bedst til fisk og skaldyr.
 Tilberedning er pisse nemt. Kom det hele i en blender (ikke rejerne du klovn) og tænd. Den er længe holdbar i køleskabet. Du kan sagtens komme mere hvidløg i, hvis du vil ha hele pool-området for dig selv.

Går ud fra du selv kan finde ud af at stege rejerne.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP