Ribbensteg med tranebærkompot og appelsinsovs

Opskrift ribbensteg ribbenssteg med tranebærkompot og appelsinsovs


 Ingredienser
2 Kg Ribbensteg
2 Kg kartofler
½ Kg gulerødder
4 appelsiner
1 dl. Sukker
Salt og peber
mel

Til Tranebærkompot
200g friske tranebær
1 dl. Vand
2 dl. sukker

Hvordan plejer du at servere ribbensteg? Med brune kartofler, rødkål og brun sovs, eller bare et stykke rugbrød til? Ja, kun fantasien sætter grænser. Og hos nogle er fantasien så indelukket, ser man deres mad skulle man tro at kokken har fået det hvide snit. Jeg er i hvert fald godt træt af fantasiløs mad. Ikke noget imod brune kartofler og rødkål, men det kan da blive trivielt hver eneste gang. Og hvis fantasien sætter en blokering i hjernecellernes kommunikation, så er der jo stadig Google. Eller gå direkte på Tabernes Opskrifter, her finder du altid fantastiske fantasifulde opskrifter. Nok med at slikke mit eget røvhul. Det er allerede så blankt at det skinner af selvskabt selvoptagethed, selvfølgelig selvforsynende med selvpromoverende selvophøjelse og selvsikker som en selvglad selvrealiserende selvbiografi.

Tilberedning af ribbensteg
Tænd ovnen på 250° C. Læg svinebrystet i en bradepande med sværen nedad. Og det er vigtigt at sværen vender nedad hvis sværen skal være sprødt. Hæld vand i bradepanden, ca. 2 cm eller til sværen er dækket med vand. Når ovnen har nået 250°C kommer du stegen i ovnen, skru ned til 200°C og lad den stege i 30 minutter. Så vender du stegen så sværen vender opad, kommer salt og peber på og ind i ovnen i ca. 1½ time ved 180°C. Hvis sværen ikke har dannet bobler, så tænd for grillen, men hold godt øje med stegen, ellers bliver den sort. Så snart du kan se at der rør sig noget på sværen, så slukker du straks for grillen. Dette kan du gentage indtil du er tilfreds med sværen.
Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 minutter sammen med gulerødderne.
Tilberedning af appelsinsovsen
Pres saften ud af de fire appelsiner. Kom sukker i en gryde og varm det op indtil det karamelliserer. Så snart sukkeret er karamelliseret hælder du appelsinsaften ved, gerne igennem et si, ellers bliver sovsen godt grumset. Skru ned for varmen og lad det simre indtil det er kogt ind til det halve. Når ribbenstegen er stegt færdig, hælder du væden fra ribbenstegen i gryden, også gerne igennem et si. Nu skal sovsen bare jævnes med en meljævning. Gider ikke bruge tid på at forklare hvordan du jævner en sovs, så har du ikke prøvet det før, så google det.
Tilberedning af Tranebærkompot
Kom vand, sukker og tranebær i en gryde. Lad det simre i 2-3 minutter under låg. Jeg kan godt lide hvis tranebærrene stadig er hele, men hvis du vil koge det til splatter, så lad det koge i flere minutter.

2 kommentarer:

Anonym,  25. november 2012 kl. 17.51  

Hvis det er en taber-opskrift, så vil jeg gerne se en vinder-opskrift!
Jeg kan se, du har lært at lave steg med sprød svær af din mor. Jeg hælder dog al væden fra inden, jeg hæver temperaturen. Og i mit hus bliver alle flæskesværene spist til den middag, for de er alligevel ikke nær så gode næste dag.
Elsebeth

Kokke Kongen 26. november 2012 kl. 22.34  

Hej Elsebeth
Tillykke med at alt din flæskesvær bliver spist på første dag. Du har helt ret, dagen derpå er sværen som tyggegummi, og næsten umuligt at få sprødt igen.
Alle mine opskrifter er vinder opskrifter. Men hvad taberne gør ud af dem, det er sku kraftedeme ikke i min magt.

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP