Miso suppe

Opskrift Misosuppe, japansk miso soup, miso suppe,Ingredienser
2 spsk. Miso koncentrat (soja pasté)
1 brev Dashi (japansk fiskebouillon)
Tang ”wakame tang”
1 blok tofu
forårsløg

Den japanske misosuppe serveres i mange sushirestauranter. Så du er sikkert stødt på den. I Japan er det en meget traditionel ret som både bliver serveret til morgenmad, middag og aftensmad. Jeg kan da meget godt lide misosuppe, men til morgenmad foretrækker jeg dog en kop kaffe med et par Croissanter.

 Hvis du googler opskrifter på Misosuppe, så finder du et hav af opskrifter. Men det er desværre de færreste som jeg vil kalde for misosuppe. Den japanske misosuppe er vist nok den suppe, som er nemmest at tilberede, så fatter ikke at så mange fu#ker det op og endda skal offentliggøre det på nettet.
En Misosuppe består af to grundlæggende ingredienser; Dashi ”fiskebouillon baseret på tørret fisk og tang” og sojapasté, oftest solgt under navnet misokoncetrat eller Shiro Miso. Disse to ingredienser udgør selve suppefonden. Fyldet består typisk af tofu, forårsløg og tang, oftest wakame tang men andet tang kan også gøre det. Dem som oftest fu#ker suppen op, bruger grønsagsbouillon eller hønsebouillon. Jeg kan garantere dig, at suppen ikke vil smage som en misosuppe når du bruger hønsebouillon frem for dashi og jeg er ikke interesseret i en slatten hønsesuppe.
Misokoncentrat/sojapastén må ikke koge, for så danner det klumper og bliver utrolig grumset. Den mister også smagen når den bliver kogt. Mange synes dog at det skal i suppen fra starten, og så skal den lige bulderkoge i et par minutter.
Dashi og Misokoncentrat kan købes i mange asiatiske specialbutikker. Jeg plejer at bestille mit hos Shop Asia hvis ikke jeg lige selv smuter forbi butikken. 

Så nemt er det. Kom ca. 1 brev dashi i ½L vand og bring det til kog. Bruger du tørret tang så kog det med i 2-3 minutter. Frisk wakame tang behøver ikke koge så meget.
Hæld en lille smule suppefond over i et glas/skål. Opløs heri Misopastén.
Skær tofuen i små tern. Kom dem i suppen og lad det simre i 1-2 minutter. Skær forårsløget i meget tynde skiver. Kom det i suppen og tag gryden fra kogepladen.
Rør til sidst det opløste misokoncentrat i suppen. Husk det må efterfølgende ikke koges op igen.
 Er du ikke til tofu, så kan du komme kartofler, skaldyr eller fisk i suppen. Misosuppe kan serveres til sushi, som forret til andre japanske retter eller til morgenmad :)

2 kommentarer:

Anonym,  22. august 2016 kl. 11.09  

Hej :-) hvordan kan det være, at suppen ikke må opvarmes igen?

Kokke Kongen 26. august 2016 kl. 13.15  

Hej, Du må gerne opvarme suppen igen, den må bare ikke koge :)

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP