En salat som mætter

Opskrift salatIngredienser
Blandet salat, babyleaves
Cherrytomater
Agurk
Avocado
Små mozzarellakugler
Pinjekerner eller valnødder
Hvedekerner, speltkerner, perlebyg
Olie-eddike-dressing

Kan ”mand” blive mæt af en salat? Især mænd har det svært med udelukkende at skulle spise en salat. Kvinder kan sagtens spise en salat til frokost og stå på deres ben resten af dagen. Kunsten er at tilberede en salat som indeholder rigeligt med proteiner og kulhydrater. Her er der i hver fald en salat, som også mænd kan blive mæt af.
Vask salaten grundigt. Selv om den skulle være økologisk, så bliver du nød til at skylle den grundigt. En økologisk salat er godt nok ikke dækket af pesticider, men du ved aldrig hvad der klistrer på den. Jeg har selv haft fingrene i salat som var smurt ind i muldvarpetis og kaninsæd.Ligeledes skyller du cherrytomaterne og agurken grundigt.

Hvedekerner, speltkerner eller perlebyg indeholder godt med kulhydrater samt proteiner. Kog dem efter anvisning på pakken og skyl dem efterfølgende under koldt vand. Det er sku skide lige meget hvilken slags af kernerne du bruger, det er bare et par eksempler på lidt guf i salaten så du bliver mæt.

Mozzarella indeholder ligeledes mange kulhydrater og proteiner. Om du bruger en stor klump mozzarella eller køber de små runde kugler er også fu#king lige meget. Jeg synes bare de små kugler ser pænere ud i en salat, og så er de så små og søde, ligner små mozzarellaer til dukkehuset.
Synes du, der stadig mangler flere proteiner og kulhydrater, så hæld et par nødder på salaten. Det kan være pinjekerner, valnødder, cashewnødder eller andet foder til gnavere.
Bland det hele godt sammen og hæld en god hjemmelavet olie-eddike-dressing på. Her er der lidt inspiration til en god opskrift på en olie-eddike-dressing. Jeg har med vilje ikke angivet mængden af råvarerne. Hvor meget af de tunge ingredienser du har brug for, kan du bedst selv vurdere. Jeg blev i hvert fald mæt af min salat. Var godt nok sulten igen en time efter og spiste en burger.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP