Pastasalat med oliven

Opskrift Pastasalat med rød pesto, oliven, feta

Ingredienser
Rød snakpeber
½ pose pastaskruer, penne, farfalle…
1 glas flåede tomater i olie
1 fed hvidløg
Solsikke-/rapsolie
Hård ost (parmesan, grana padano, peccorino…
Oliven (Kalamata)
Pinjekerner
Feta
Salt og peber

Havde alverdens rester liggende i køleskabet som bare skulle bruges. Er stor tilhænger af ”undgå madspild”. Man skal heller ikke være alt for sart. Bare fordi ”mindst holdbar til” er overskredet med et par uger, behøver det ikke at være dårligt. Så længe madvarer ikke har ændret farve eller fået kønsbehåring, så kan det spises. Alt hvad der selv kravler ud af køleskabet, skal kasseres.
Det jeg havde i køleskabet skreg bare efter pastasalat. Havde en halv pose pasta-penne. Du kan lige så godt bruge pastaskruer, farfalle eller hva’ du ellers lige har i skabet, ”it’s all the same shit!”. Hvordan du koger pasta behøver jeg vel ikke forklare. Læs brugsvejledningen på posen hvis du er evnesvag. Du har smidt posen ud!!! Fu#k, så må jeg alligevel forklare. Stor gryde, rigeligt med vand, godt med salt, ikke for meget salt. Når vandet koger, kommes pasta i. Koges uden låg. Hold øje med konsistensen så de ikke koger ud til en klæbrig masse. Smag på dem uden at spise dem alle sammen. Så snart pastaen er helt tilpas, hældes det over i et si. Skylles med koldt vand. Lad stå og dryppe af.

Så skal der laves rød pesto, med mindre du har det færdige i glas. De soltørrede tomater skal bare blendes godt sammen med hvidløg, en røvfuld pinjekerner og en smule parmesan eller anden hård ost. Ikke den købefærdige reven ost. Riv det selv for fanden. Olien som er i glasset med de soltørrede tomater blendes med. Bliver den for tyk og blenderen kører fast, so tilsæt smagsneutral olie som fx solsikke eller raps.

De afkølede pastaskruer, -penne eller hva’ fanden du nu har brugt vendes sammen med pestoen. Skær snakpeberen i tynde skiver. Steg dem kort i lidt olie. Vendes i pastasalaten. Nu tilsættes de resterende ingredienser. Havde desværre ikke noget feta, men hvis jeg havde ville jeg helt klart komme det i salaten.

Sådan en salat kan serveres til hva’ som helst. Er også en rigtig lækker madpakke til ungerne som får spegepølsemaden galt i halsen.

2 kommentarer:

Pia H 25. oktober 2015 kl. 11.45  

*Smiler stort*... ja så kan vi fatte det.

Behøver sikkert ikke gentage mig selv, du ved, hvad jeg mener, om din måde at vidrebringe "opskrifter" på :-D

Kokke Kongen 25. oktober 2015 kl. 15.51  

Tak Pia, og dejlig at du har fattet min opskrift :)

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP