Tarteletter med høns i asparges

Opskrift tarteletter med høns i asparges, kylling


Ingredienser
1 stor øko. suppehøne (2-3Kg)
Suppegrønt (gulerod, knoldselleri, porrer, persillerod osv.)
2-3 laurbærblade
4-5 kviste frisk timian
1 tsk. Peberkorn
1 bundt grønne asparges
2 spsk.
Smør
2 spsk. mel
1 sjat fløde
salt
Tarteletter

Tarteletter forbindes ofte med besøg hos bedsteforældrene eller noget som serveres på plejehjem. Måske fordi de kan spises uden tænder. Udkogt høne og slatne hvide asparges, med en konsistens som snot. Det er ærgerligt, sådan behøver tarteletter med høns i asparges ikke at smage.

Jeg bruger grønne asparges, tilsættes til allersidst så er de stadig lidt sprøde. Kylling i asparges smager bedst når man laver den helt fra bunden. Køb en stor suppehøne på 2-3Kg. Ikke de der bitte små, der er sku ikke noget kød på. Jeg fik fat i en knap 3Kg motherfu#ker øko høne. Havde svært ved at få den ned i gryden og der gik vist 3L vand i for at få den dækket til. Brugte heller ikke alt suppe til tarteletterne, men gemte 1 liter til en omgang risotto.
Som sagt kommes hønen i en stor gryde med vand, suppegrønt, krydderurterne og den tykke del fra aspargesene. Du ved, den del som ikke kan spises, men der er stadig god smag i, så ikke smide ud, men koge med. Og hvor ved du hvor aspargesen skal skæres over. Den skal nemlig ikke skæres men knækkes. Den knækker nemlig præcis der hvor den kan spises.

Det hele koges til kødet er mør, ca. 2-3 timer eller mere. Hiv kyllingen ud af gryden og pil kødet af skroget. Go ide lige at la den køle lidt ned, da den er fu#king varm. Kom skroget tilbage i gryden og la den koge lidt videre mens du skærer kødet i mindre mundrette stykker.

Smelt smørret i en anden gryde. Den skal være stor nok til at kunne rumme den mængde kylling i asparges som du har planlagt at servere. Tilsæt mel og pisk det godt sammen med smørret.

Pil skroget ud af suppen og si alt suppegrønt fra så du udelukkende har en klar suppe. Suppen hældes over i gryden med mel/smør klumpen. Dog ikke alt på engang. Lidt af gangen indtil du har en sovseagtig konsistens. Resten af suppen kan sagtens gemmes til en omgang kyllingesuppe eller risotto for den sags skyld. Smag din sovs til med salt og fløde.
De grønne asparges skæres i mindre stykker og svitses kort i lidt smør og tilsættes sovsen sammen med kyllingekødet. Tarteletterne lunes i ovnen og fyldes med kylling i asparges.

Er du en af de tosser som absolut skal lave alt fra bunden, så laver du naturligvis selv tarteletterne. Men det er spild af tid. De store tykke luksus tarteletter smager udmærket.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP