Lammeculotte med stegte blommer

Opskrift lammeculotte, stegte blommer, lam, culotte, Michelin

 Ingredienser
2-3 lammeculotter
500g blommer
1 Kg kartofler
4 grene frisk rosmarin
5 fed hvidløg
Margarine
Salt og peber
Olivenolie
1 glas rødvin

Svigerforældrene kommer på besøg og du har lovet at tilberede et delikat måltid. En ren gyser. Ikke kun for dig, men også for svigerforældrene, som er rædselsslagen over, at komme derfra med en madforgiftning. Du vil naturligvis gøre et godt indtryk og prale med dine kokke-egenskaber. Naturligvis er svigerforældrene klar over, at du er en stor taber i køkkenet, så lad være med at tilberede hummer, kammuslinger eller lignende. Din storhedsvanvid gør bare svigerforældrene nervøse og øger deres frygt for en madforgiftning. Hvis de dog hører menuen ”Lammeculotte med stegte blommer”, så bliver de nysgerrige hvad fanden det kunne være, og om en taber som dig vil kunne servere et sådant måltid. Det gode ved denne ret er, den ligner en 4 stjerners Michelin ret, men er pissenemt at tilberede og koster ingen formue.
Skær kartoflerne i ½ cm tynde skiver. Jeg havde egentlig planer om at tilberede blandede rodfrugter, men det er åbenbart umuligt at få fat i på denne årstid. Bland kartoflerne med olivenolie, salt og peber. Fordel dem på et stykke bagepapir på et ovnfast fad.
Rids fedtet på lammeculotten med en skarp kniv på kryds og tværs. Smelt en røvfuld margarine på panden og steg lammeculotterne med fedtsiden nedad. Lad dem stege på mellemste varme i ca. 5 minutter. Det må ikke blive for varmt da margarinen ellers kommer til at lugte som brændt røv. Er fedtsiden blevet brunt, vendes culotterne og steges på alle sider. Kom lammeculotterne over i et ovnfast fad med fedtsiden opad. Gem panden med fedtet til blommerne. Hæld et glas rødvin over culotterne og kom dem i ovnen. Tænd for overvarmen i et par minutter for at brænde fedtsiden af. Er fedtsiden godt brunt, kommes rosmarin, salt og peber på culotterne og dækkes godt til med stanniol. Sæt dem nederst i ovnen og bagepladen med kartoflerne lige over. Husk at slukke for overvarmen. Ovnen skal have en temperatur på 180°C. Efter 15 – 20 minutter tages lammeculotterne ud og hviler i yderligere 15 – 20 minutter. Kødet skal have en midtertemperatur på 65°C og have en rosa farve. Brug evt. et stegetermometer. Midtertemperaturen stiger mens kødet står og hviler.
 Mens kødet hviler bages kartoflerne færdige. Imens kan du tilberede blommerne. Skær blommerne i to halve, pil stenen ud og steg dem på panden hvor lammekødet har stegt. Inden du serverer blommerne drypper du lidt af rødvins-væden fra lammekødet over blommerne.
Husk, selve anretningen har også stor betydning, så ikke noget med panden på bordet og andet taberagtig adfærd.

Server det hele med rødkåls coleslaw.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP