Fiske Spinat Lasagne

Opskrift Fiske spinat lasagne
Ingredienser
1 pose helbladet spinat frost
500 g fiskefilet fx pangasus sej
eller torsk
1 pakke lasagneplader
2 tomater
1 løg
3 fed hvidløg
Saft af en citron
50 g smør
2 spsk. mel
Mælk
50 g parmesanost
Muskatnød
Salt og peber
Olivenolie

Kan du ikke få dine kræsne unger til at spise fisk og spinat? Men de vil godt æde den fucking dybfrost lasagne du varmer i ovnen. Jamen så skal du da bare lave en fiske spinat lasagne.

Skær løget ud i tynde ringe, hak hvidløget fint og svits dette i noget olivenolie. Imens skæres tomaterne i tynde skiver og svitses sammen med løgene. Tilsæt efterfølgende den frosne spinat og lad det stå under svag varme til spinaten er tøet op. Imens ligges fiskefileterne i et firkantet ovnfast fad (Et fad med runde kanter duer ikke til kantede lasagneplader). Hæld citronsaften over fiskene og drys lidt salt på. Det første lag lasagneplader kan ligges på.

Nu kan du godt starte med at lave sovsen. Smelt smørret under svag varme (det må ikke blive brunt), og rør melet ud i det. Det må gerne stå og svitse lidt under svag varme inden du hælder mælken i. Og mælken hældes forsigtigt i lidt efter lidt indtil du får en tyk sovs. Hvis sovsen bliver for tynd, så er det svært at få den tyk igen, så lad være med at hælde for meget mælk i ad gangen, men du skal ca. regne med 200ml mælk.

Nu er spinaten sikkert tøet op og du har sikkert blandet det godt med løgene og tomaterne og krydret med salt og peber. Kom et tyndt lag spinat på det første lag lasagneplader og dæk igen med et lag lasagneplader og gentag dette. Der skal mindst være 3-4 lag lasagneplader og du slutter af med spinat. Kom sovsen på lasagnen og drys revet parmesan oven på.
Lasagnen bages i ovnen ved ca. 170° C i ca. 45 minutter og hviler i ca. 10 minutter inden den serveres.

Tip. Jeg kommer somme tider en slat hvidvin på fisken og pepper spinaten op med lidt frisk chili. Du skal naturligvis ikke åbne en hel flaske hvidvin for lasagnens skyld, men hvis du alligevel har tænkt dig at drikke en hvidvin til.

Køb aldrig revet ost i pose. Det er tilsat antiklumpningsmiddel og smager af babybræk. Køb en hel parmesan, Parmigiano Reggiano, Grana Padano eller anden hård ost og riv den når den skal bruges. Resten kan du altid fryse ned og den kan sagtens rives når den er frossen.

Klap i og spis 

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP