Øl marineret svineskank

Opskrift Øl marineret svineskank
Ingredienser
2 svineskanke
1 stor øl (500 ml)
6-8 jordskokker
4 gulerødder
2 løg
6-8 kartofler
2 kviste timian eller 1 spsk tørret
4 laurbærblade
salt og peber 


Dette er en "herre ret". Altså til dig som inviterer gutterne over til en aften med fodboldkamp, øl, playstationspil og et godt måltid. Skulle der alligevel komme kvinder med, så husk at der også skal være salat og kyllingefilet. Kvinder får bumser og en stor røv af at spise svineskank. Der skal være en svineskank pr. person. Denne opskrift inkluderer to svineskanke, så husk at doble op alle ingredienser så der er nok til alle.

Rids sværen i tern med en skarp kniv. Kom skankene i en stor gryde og hæld øllet ved. Drys med salt og peber og kom urterne i. Koges på lavt blus i ca. 2 timer.
Imens skæres grønsagerne i mund liderlige stykker (dvs. stykker som passer ind i munden, og jeg er sku lige glad om du skærer dem i både, trekanter eller hvad du ellers kunne finde på).

Kom skankene i et ovnfast fad. De skal helst stå op, ellers bliver sværen ikke sprødt. Læg grønsagerne ved og hæld lidt af væden på (kun lidt, det skal helst ikke svømme). Drys lidt groft salt og peber på og steg det hele i ovnen i ca. 1 times tid ved 180° celsius. Grønsagerne skal være møre. Så er de ikke det efter 1 time, forlænges stegetiden naturligvis, men jeg går ud fra du ikke er idiot.

Der kan laves en sovs med øllet fra gryden. Jeg håber du har forstand på at lave sovs, jeg gider nemlig ikke komme med flere instrukser. Men kom engelsk sovs, HP-sovs og en bouillon terning i og den skal nok blive god.

Tip: I stedet for jordskokker kan også bruges andre rodfrugter, som fx pastinakker eller persillerødder

Klap i og spis 

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP