Ærtesuppe

Opskrift Ærtesuppe
Ingredienser
1 kop grønne flækærter
1 kop gule flækærter
400 g. saltet flæsk/bacon
4 kartofler
3 stk gulerod 125 g
2 løg 

Denne suppe ligner måske noget du har spist baglæns efter en druktur i byen. Men lad ikke looket snyde dig. Den smager herre godt, især på en kold vinterdag. Og så er den billigt og sikkert også sundt.

Skyl ærterne i koldt vand. Ærterne kan lægges i blød natten over, behøves dog ikke. Kom ærterne i en gryde med vand (rigeligt med vand, da de ellers brænder på, men heller ikke for meget. Bedst er at kontrollere løbende, da ærterne suger meget vand under kogning). Ærterne skal koge i ca. 3 timer, indtil de koges helt ud til puré. Hvis ærterne stadig skulle være hårde, så gi det en omgang med blenderen, dog inden du kommer de andre ingredienser i, det skal jo ikke serveres på et plejehjem.


Skær bacon og løg i tern og svits i en pande. Skær kartofler og gulerødder i små tern. Kartofler og gulerødder kommes i suppen efter de 3 timers kogetid, altså når ærterne er kogt ud. Lad suppen koge yderligere 30 minutter og kom til sidst de stegte bacon/løg i. Smag til med salt og peber, evt. grønsagsbouillon.


Server med et stykke brød eller flute.

Klap i og spis 

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP