Lasagne Bolognese

Opskrift Lasagne Bolognese













Ingredienser
500 – 700 g hakket oksekød
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint hakket
200g hakkede tomater
En sjat olivenolie
10 basilikumblade fint hakket
1 tsk. oregano
1 tsk. sukker
100 ml rødvin (valgfrit)
1 pakke lasagneplader
Parmesan ost
Bechamel sovs (se opskrift)
Muskatnød (blandes i bechamelsovsen)

Lasagne Bolognese. Du har sikkert spist sådan en direkte fra køledisken og ind i mikroovnen. Eller købt sådan en færdigblanding med brugsvejledning og da du så kom hjem gik det op for dig, at der ikke er kød med i pakken, din klovn. Færdigblandinger er spild af penge, det er ikke andet end E-numre, altså smagsforstærker og stivelse, og så får du et par lasagneplader med i købet som dog ikke er nok og du bliver nød til at købe en ekstra pakke plader. Så lær at lave lasagnen med råvarerne, det kan selv du finde ud af.
Svits løget i olivenolien til de er glasklare. Tilsæt derefter kødet og hvidløgene og svits til kødet er brunt. Nu rører du tomaterne, sukkeret og evt. rødvinen i kødgryden og lader det hele simre i ca. 20 minutter. I mellemtiden tilbereder du Bechamelsovsen. Og du køber fandeme ingen pulversovs eller anden færdigprodukt. Bechamelsovs er ikke andet end smør, mælk og lidt mel blandet sammen, og det har du vel i dit køleskab. Bland oregano og basilikum ind i kødsovsen. Kom et tyndt lag kødsovs i et firkantet ovnfast fad. Dæk til med et lag lasagneplader efterfulgt af et lag kødsovs. Gentag dette indtil du ikke har mere kødsovs tilovers. Der skal dog være mindst 3 lag lasagneplader. Afslut hele processen med bechamelsovsen. Strø frisk revet parmesanost på lasagnen….
Lasagnen bages i en forvarmet ovn ved 190° C i ca. 45 minutter til toppen har en gylden brun farve.

Klap i og spis

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP