Tom Kha Gai

Opskrift Tom kha gai, Tom kha kai, thailandsk kylling i kokosmælk og galanga

Ingredienser

½ Kg kyllingefilet, skåret i tern/strimler
1 dåse kokosmælk
1 knold galanga, fint revet
150g svampe, champignoner eller andet
1 løg, skåret i tern
1 tomat, skåret i tern
Chili efter smag og behag
2 stokke citrongræs
½ citron, saften
½ L vand
1 kylling bouillon terning
1 spsk sukker
½ bundt frisk koriander
Salt og peber

”Tom kha kai” eller ”Tom kha gai” er en spicy thailandsk hønsekødssuppe indeholdende galanga. Jeg faldt da over en del ”Tom kha gai” opskrifter på dansk, hvor galanga var undladt. Kan man det? Ja det kan man, men så for pokker da ikke kalde det Tom kha gai. På thailandsk betyder ”kai/gai” kylling og ”kha” betyder galanga. Galanga minder om ingefær, men har en helt anderledes smag. Så det kan ikke erstattes med ingefær. Du kan heller ikke koge risengrød med basmatiris. Hvis du skal finde originale opskrifter, så søg dem på engelsk eller selvfølgelig på Tabernes Opskrifter. Jeg køber galanga i en thai supermarked. Det er naturligvis et problem når du bor i Udkantsdanmark.
Galangal
Kom tomatstykkerne i en gryde/wok og kog det til splatter. Tilsæt kokosmælk og halvdelen af vandet inkl. bouillon terningen og bring til kog. Bank citrongræsset med en hammer eller morter eller hva fanden du har i nærheden. Hvis du knuser citrongræsset på denne måde udfolder smagen sig meget bedre. Tilsæt citrongræsset, reven galanga, chili, sukker og kylling. Bring til kog og lad det simre i ca. 2 minutter. Mangler der vand, altså er kyllingestykkerne ikke dækket, så hæld mere vand i. Tilsæt løg, svampe, citronsaften og krydder med salt og peber. Sluk for varmen og rør frisk koriander i inden du serverer.

8 kommentarer:

Anonym,  11. oktober 2011 kl. 21.43  

Tak for tippet, for katten hvor det smagte lækkert. Jeg hældte lidt fiskesauce i og kogte 5 limeblade med. Bestemt ikke sidste gang denne ret kommer på bordet

Kokke Kongen 11. oktober 2011 kl. 22.03  

Limeblade går sikkert godt i denne ret, især hvis man får fat i de friske :)

Henrik Udesen 15. oktober 2012 kl. 21.40  

Jeg lavede denne fine ret med fårenosser i stedet for kylling i lørdags. Det er den hidtil bedste måde at tilberede skridtkød på.

Kokke Kongen 16. oktober 2012 kl. 18.15  

Hej Henrik. Lammetestikler er ret seje og skal gerne simre i mindst 30 minutter, så tror ikke de bliver særlig gode i sammenhæng med denne ret.

Anonym,  22. oktober 2012 kl. 01.18  

Dejlig hjemmeside; lækre retter!
Men hvor mange personer er opskrifterne til? :)

Kokke Kongen 23. oktober 2012 kl. 21.45  

For det meste er retterne til to personer. Somme tider (fx en hel and, kalkun eller gås) så er det naturligvis til flere, eller til dagen derpå :) Det kommer naturligvis også an på hvor meget i spiser. Nogle spiser som pipfugle andre skovler i sig som bulldozer.

Anonym,  15. juli 2014 kl. 20.23  

Fed side! Kom forbi pga. sichuanpeber, men faldt så over denne. Vil blot supplere med min fremgangsmåde: Kog chili, galanga, bouillon, løg, lime (i stedet for citron) og soya (min tilføjelse) i 15 min. Si det. Tilføj kokosmælk, champignon og stegt kylling. Lad det simre til champignon har fået nok. Lige inden servering tilsættes forårsløg. Koriander serveres på siden, så man selv kan dosere (koriander skiller desværre altid vandene). Første del af opskriften kan med fordel laves i store portioner og fryses ned. Så skal man blot indkøbe kokosmælk, kylling, forårsløg, svampe og koriander til et festmåltid.

Kokke Kongen 15. juli 2014 kl. 22.05  

Hejsa, tak for lidt inspiration. Vil prøve din fremgangsmåde næste gang jeg tilbereder Tom Kha Gai.

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP