Krydret Blommemarmelade

Opskrift Blommemarmelade blomme syltetøj med kanel allehånde

Ingredienser

1 Kg blommer
500g syltesukker
1 tsk. kanel
1tsk. allehånde
SylteglasMarmeladen i supermarkederne er bare så kedelige
Når jeg ser dem bliver mine smagsløg så skrøbelige
På mit morgenbrød ønsker jeg et marmeladeeventyr
Så frem med alt mit køkkenudstyr
Denne blommemarmelade er bare so pikant
Og kan tilberedes af en billig erhvervspraktikant

Denne blommemarmelade smager bare så poetisk haha… sikke noget lort jeg fyrer af. Men nu bliver det alvor, her er så opskriften.

Skær alle blommer i små stykker, ca. 1x1 cm og fjern kernen. Kom dem i en stor gryde og hæld en lille smule vand over så de ikke brænder på. Tilsæt kanel og allehånde (fint knust i en morter). Kom låg på og lad det stå og småkoge i godt 10 minutter. Hvis du kan lide dit syltetøj strygelet, så kør igennem med en stavblender eller mos med en kartoffelmoser. Tilsæt syltesukker, rør godt rundt og lad det stå og småkoge yderligere 5 minutter under låg.
Holdbarheden af dit hjemmelavede syltetøj afhænger af hygiejnen. Selv om du ikke har rørt ved dine genitalier, skal du stadigvæk vaske dine hænder. Men det er ikke nok. Sylteglassene skal vaskes godt. Nogle skyller glasset med atamon for at øge holdbarheden, men det er altså ikke nødvendigt. Det gjorde de under anden verdenskrig pga. sukkermangel "Atamon i glas og krukker, sparer både gas og sukker". Men hvis du hælder syltetøjet over i glasset, mens det stadig er meget varmt og straks lukker låget, så dør alle bakterier og pga. vakuummet i glasset kan det holde sig i mange år. Pas på at glasset ikke springer når du hælder kogende syltetøj i et koldt glas. Jeg skyller glassene lige under den varme hane, og lader dem stå med varmt vand et øjeblik.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP