Doro Wat "Etiopisk kylling"

Opskrift Doro Wat Etiopien Afrika stegt kylling afrikansk opskrift


Ingredienser

1 hel kylling
Saften af 1 citron
100g Ghee eller Margarine
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 knold ingefær
½ kop olie
¼ kop rødvin
1 spsk. paprika edelsüss
Berberé (krydderi – se opskriften  
Nedenunder)
Til Berberé
8 hele allehånde
10 hele sorte peberkorn
6 nelliker
6 tørre chili
4 hele kardemomme
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bukkehorn frø
1 tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. cayenne peber
½ tsk. muskatnød

Doro Wat er en meget kendt (altså i Etiopien) spicy stegt kylling ret. Lad dig ikke skræmme af alle ingredienserne, der er en del som går til krydderiblandingen Berberé. Selve tilberedningen af Doro Wat er peace of cake. Pas dog på med de tørre chili, afhængig af hvilken slags chili du får fat i, kan retten hurtig blive en fandens spicy oplevelse og du risikerer næste morgen at sidde på lokum og råbe ”Fire in the hole!”

Skær kyllingen ud i mindre stykker. Har du aldrig prøvet at skære en kylling ud i mindre stykker, så kan det blive lidt af en udfordring. Du kan naturligvis også bruge kyllingelår i stedet for. Mariner stykkerne med citronsaft og 1 tsk. groft salt. Det må gerne stå i ca. en time. Du skal alligevel bruge tid til at tilberede krydderiblandingen Berberé.

Tiberedning af Berberé
Berberé kan både være en tør krydderiblanding eller en krydderpaste. Fordelen ved krydderiblandingen er at den kan holde sig ret længe. Krydderpasten kan godt holde sig et par uger i køleskaben, men så skal man heller ikke trække den længere ud. Til Doro Wat skal vi bruge krydderpaste, men da den bl.a. består af selve krydderiblandingen, så starter vi med at lave den.


Knus de hele krydderier i en morter eller en kaffekværn. Bruger du en morter, så knus kun få krydderier ad gangen, ellers flyver hele lortet gennem køkkenet. Bland de knuste krydderier med de resterende krydderier i en mindre skål. Nu her du en berberé krydderiblanding. Hak løg, hvidløg og ingefær i mindre stykker og kom det i en blender sammen med vin, olie og din krydderiblanding. Nu skal det bare blendes til en paste.


Efter den originale opskrift skal kyllingen steges i noget kryddersmør ved navn ”Niter Kebbeh”. Krydderierne i kryddersmørret er de samme som i Berberé, så hvis du spørger mig, så kan det edder mugme være lige meget om du bruger Niter Kebbeh eller almindeligt Ghee. Men varm noget Ghee eller margarine i en stor gryde, ikke for varmt, og svits kort en spsk. mild paprika (må ikke brænde på). Kom kyllingestykkerne og krydderpasten i og vend det hele godt sammen. Tilsæt et glas vand så sovsen får en tilpas konsistens og nogenlunde dækker kyllingestykkerne. Nu skal den bare simre i ca. 45 minutter.

Skal den være helt original, så serveres retten med kogte æg, men kors i røven, det kunne jeg edder hyleme ikke få til at passe sammen. Smager udmærket med ris.

Har du svært ved at få fat i eksotiske krydderier, så kan du bestille dem hos Shop Asia alt til asiatisk madlavning De har også Ghee.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP