Kalkun med smør hvidløg og persille

Opskrift Ovnbagt Kalkun med smør hvidløg og persille

Ingredienser

1 Kalkun ca. 3Kg
200g smør
1 bundt persille
3 fed hvidløg
2 økologisk citron
2 løg
Olivenolie
1 par laurbærblade
Salt og peber
Sliced bacon

Kalkun, and eller gås til jul? En pinefuld beslutning for nogen, andre holder sig striks til traditionen. Hvis bare ikke kalkunen altid blev så knastør. Hvem gider have knastøre bryster til jul. Nej, jeg taler ikke om din bedstemors bryster… Kalkunbryster, de har det med at blive tør hvis de får for længe i ovnen. Men den skal jo også være gennemstegt i midten. Men takket være Gordon Ramseys fremgangsmåde blev min kalkun denne jul ikke tør. Nu skal jeg fortælle dig hvordan Gordon han gjorde.

Bland smør, salt/peber, persille, hvidløg, citronskal og lidt olievenole sammen. Hvidløget skal naturligvis først presses og citronskallen rives ellers bliver det ikke til noget. Det er også en fordel hvis smørret har stuetemperatur.
Drys noget salt og peber i rumpetten, altså kalkunens, efterfulgt af løg, citron og lauerbærblade. Løg og citron kommes hele i, skær løget dog i to halve og stik huller i citronen.
Nu løsner du forsigtigt huden på kalkunens brystside. Fra begge ender og pas på der ikke går hul i huden. Pres nu forsigtig kryddersmørret under huden og maser det gådt ud i alle områder. Resten af smørret smører du kalkunen ind med.
Kom kalkunen med brystsiden opad i en 220°C varm ovn i 10 minutter. Læg sliced bacon på kalkunen og steg den videre ved 180°C. Den skal ca. have 1 time for hvert Kg. Efterfulgt af ca 1 times hvile.

Det er næsten nemmere at se opskriften på film med Gordon. Så her er den på Youtube.

Som tilbehør har jeg serveret en karameliseret tranebær æble sovs.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP