Peking And

Opskrift Peking and


2 andebryster
2 spsk. honning
2 spsk. sukker
2 spsk. riseddike
1 tsk. sichuan peber
½ tsk salt

Til mandarin pandekager
250g hvedemel
ca. 2 dl koldt vand
sesamolie

Peking and er vist en ret for sig. Jeg har en gang prøvet at tilberede peking and efter den traditonelle metode, men fu#k mig, det er sku alt for meget arbejde. Først skal du få fat i en hel and med fødder hoved og hale. Gennem et lille hul i halsen pustes der luft ind under huden så huden løsner sig fra kødet. Så skal den skoldes under kogende vand. Nu skal den marineres med en honning eddike blanding og hænges til tørre natten over inden den skal steges i ovnen. I Kina spiser de så kun huden. Resten bliver kogt til suppe. Du må da gerne kaste dig ud i dette projekt, men jeg har en nemmere løsning. Eftersom det udelukkende er huden fra brystet som bliver serveret (gerne med køddet), så køb udelukkende andebryster.

Sichuan peber knuses i en morter eller køres igennem en elektrisk kaffekværn. 
Hæld kogende vand over andebrysterne. Lad dem tørre i et par minutter. Bland salt, honning, sukker ris-eddike og sichuan peber sammen og smør det på brysterne… altså andebrysterne. Nu skal de stå og tørre et tørt og køligt sted. Bryggers eller kælder er egnede steder. I køleskabet er det for fugtigt. Efter et par timer kommes anden i en forvarmet ovn med skinsiden opad. Du kan regne med 1 ½ time ved 200°C.

Kan serveres med ris, forårsløg og agurk. Hvis det skal være original, så tilbereder du små mandarin pandekager.

Tilberedning af mandarin pandekager

Du skal fandme ikke tro at der er mandariner i pandekagerne. De hedder sådan fordi de bliver lavet på Mandarin vis, altså efter et område i Kina.

Kom melet i en skål. Rør med en ske, mens det kogende vand hældes i lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen og lad den stå i skålen ca. 15 minutter. Ælt dejen på en meldrysset bord til en lang rulle. Del rullen i 16 lige store stykker “Billede 1″ (dejen kan også rulles ud og pandekagerne stikkes ud med en kop/skål med en diameter på ca. 7 cm).Tryk stykkerne flade i hånden. Pensl halvdelen af pandekagerne med sesamolie og læg de andre ovenpå så der haves 8 par “Billede 2″. Rul dem flade med en kagerulle til de får en diameter på ca. 15 - 20 cm.Opvarm en pande uden olie og skru ned på middel varme. Bag pandekagerne en ad gangen. Dannes der bobler vendes pandekagen. Bages ca. 1 minut på hver side til de får brune pletter. Skil de to lag pandekager fra hinanden så længe de er varme “Billede 3″.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP