Er Danmark klar til Stamcellekød?

Ville du spise kunstigt fremstillet kød også kaldt in-vitro kød?

Inden du hysterisk råber ”iiiihhh, hvor ulækkert” og svarer på spørgsmålet, så tænk lige på følgende.
Min første tanke var også ”Fu#k, hell NO”, men hvis jeg skulle vælge, så ville jeg hellere spise kød fremstillet i et laboratorium, end grise med liggesår, burhøns og oksekød fyldt med antibiotika. Og jeg er sikker på, du i forvejen spiser fødevarer som er fremstillet i et laboratorium. Tænk bare på alle de kosttilskud folk sluger for at være sunde. Hvad med at spise flere grønsager i stedet for at sluge vitaminpiller. Ikke tale om alle færdigretter som du indtager, uden at tænke over, hvad der er kommet i. Prøv næste gang at læse varedeklarationen inden du køber en pakke pulversovs.

 Hvor lækkert er det kød du spiser nu egentligt

Og hvad er kød egentlig. Det er ikke andet end muskelvæv som hovedsageligt består af proteiner. Så hvorfor ikke fremstille det kunstigt. Så ved man da i hvert fald hvad det indeholder. Kød fra et dyr kan jo indeholde bakterier, pesticider, antibiotika og andre affaldsstoffer, afhængig af hvad dyret har indtaget. Så hvor lækkert er det kød du spiser egentligt. Kyllingefileter pumpet med vand, hamburgerryg sprøjtet med saltlage og ikke tale om hvad der er i pølser. Men du spiser det uden at væmmes. Og tænk lige hvor magert kød du kunne fremstille kunstigt, 0 % fedt.

 Ikke flere køer der pruter

Og så er der miljømæssige fordele. Behovet for kød vil stige i fremtiden og flere dyr skal til for at ernære verdensbefolkningen. Dvs. flere køer som prutter og mere CO2 i atmosfæren. Kødproduktionen er jo meget belastende for miljøet. Og så er der jo ikke noget dyr som skal dø, hvis du spiser et stykke ”in vitro” kød. Så kan det jo være vi får vegetarerne til at spise kød.

 The dark side

Hvad er så ulempen ved ”in vitro kød”? Jeg tror ikke, det kommer til at smage lige så godt som kødet fra et dyr. Men kød, fremstillet på stamceller, kommer heller ikke til at blive en steak. Det kan hakkes til fars eller kommes i pølser.
Og så er der de etiske aspekter ved kød fremstillet på stamceller. Men der er sku heller ikke meget etik over den måde vi holder vores dy på i dag.
Ja, og så er det dig, der som forbruger synes, at det er klamt og unaturligt at spise kød som er produceret i et laboratorium. Men vores nuværende kødproduktion er fandme også langt fra naturligt. Hvis du med din dobbeltmoral tygger på en søndagskylling og synes at stamcellekød er ulækkert, så skulle du besøge det sted hvor din kylling er opvokset og så kan vi diskutere hvad der er ulækkert.


Men vil politikerne støtte forskningen i stamcellekød? Vil det etiske råd være imod kunstig produceret kød? Og vil danskerne spise det?


Vil du som forbruger spise kunstigt fremstillet kød?
(Afgiv din stemme øverst i højre spalte)

Læs her hvad det Etiske Råd skriver om Stamcellekød

Det skriver Ingeniøren om In Vitro Kød

Sådan ser videnskaben på det

Og det mener vegetarerne på Vegetarkontakt1 kommentarer:

Iber,  30. juni 2011 kl. 21.02  

Måske skulle man slå et slag for at dyrene blev behandlet bedre i stedet for? I fremtiden bliver det jo nok sådan, at man ser på kødspisere på samme måde som man ser på rygere i dag.

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP