Den maskuline kyllingeburger

Opskrift kyllingeburger, chicken burger, MC chicken, hakket kylling

Ingredienser
700g hakket kylling
2 æg
Groft toastbrød til rasp
4 durum burgerboller
3-4 tomater
Blandede salatblade
Olie (solsikke eller raps)
Cremefraiche
Salt og peber

Så fik jeg købt 700g hakket kylling. Hvorfor fanden købte jeg hakket kylling? Nå ja, jeg ville jo lave chicken burgers. Hakket kylling er noget af det mest tøsede du kan købe. Men nu skal jeg vise dig hvordan du kan forvandle det lyserøde magre kød til en maskulin hovedret. Hvordan for pokker bærer de sig ad hos MC Donalds med at lave perfekte billeder af burgers. Det her er mit bedste. Til gengæld ligner min burger det på billedet. Prøv at sammenligne din burger med det på billedet næste gang du bestiller en hos MC D.

Så til arbejdet. Læg 9 skiver groft toastbrød i ovnen og lad dem stå ved 60-70°C indtil de er sprøde.
Klip 4 stykker bagepapir, ca. 20x20cm. Form fire kugler med hakket kylling. Tryk dem flade med håndfladen, brug tommelfingeren til at trykke kanten ind. De skal gerne være 1cm tykke og 20 cm i diameter (brug øjemål, du skal kraftedme ikke bruge lineal). Stable dem oven på hinanden med et stk. bagepapir imellem.
 Pisk to æg i en dyb tallerken. Knus de tørre toastbrød til rasp i en anden dyb tallerken, det gør ikke noget der er store stykker imellem. Bland groft salt og peber ind i raspen. Dyb kyllingebøfferne i æggesuppedasen og efterfølgende i raspen. Bagepapiret egner sig udmærket til transport af bøfferne, brug ellers håndfladen, da de nemt kan brække over. Stable dem derefter igen oven på hinanden.
 Kom olie i en pande. Du skal hælde godt med olie i panden, de skal svømme i olie, ellers bliver det røvkedelige møg burger. Nu skal de bare stege stille og roligt på panden indtil de er sprøde og gyldne på begge sider. Som sagt bliver de ikke sprøde og gyldne hvis du sparer på olien.
 Byg din burger på følgende måde; Burgerbolle bund, hakkebøf, salat, cremefraiche, tomat, burgerbolle top. Så har du en kyllingeburger som er alt andet end tøset.

Denne burger glider bedst ned med en god rødvin som fx denne Afrikanske Mooiplaas som jeg fandt på  FragtfriVin. Denne bordvin er blandet af Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz og Pinotage. Man skulle ikke tro, at en vin blandet med 4 forskellige druer kan smage godt, men det er bare den perfekte match og vinen egner sig til næsten alle kødretter.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP