Appelsinkage

Opskrift AppelsinkageIngredienser
2 økologiske appelsiner
4 æg
200g smør/margarine
200g sukker
350g mel
1 tsk. bagepulver


Så er det ved at blive forår. Pebernødderne, klejner og pebernøddehuset er forhåbentligt blevet spist. Nu skal der en frisk forårskage på bordet. Og hvad er mere forfriskende end en dejlig appelsinkage. Den er så nem og hurtig tilberedt, ikke engang en færdigblandet ”hæld og bræk” kageblanding kan tilberedes hurtigere.


Riv skallen med et rivejern af de to appelsiner. Det er højvigtigt at du bruger økologiske appelsiner. Vi ønsker jo ikke sprøjtede appelsiner i vores kage, med mindre du har som formål at producere rottegift. Halver appelsinerne og pres saften ud.

Smør en kageform ind i noget smør eller læg et stykke bagepapir i.
Hæld smør og sukker i en skål. Smør eller margarine skal være blød, det duer ikke det kommer direkte fra køleskabet. Pisk nu det søde stads sammen. Det anbefales at bruge en el-pisker, med mindre du har et hurtigt håndled :)
Er det ved at blive luftigt, tilsæt et æg ad gangen og fortsæt med piskejobbet.
Bland mel og bagepulveret sammen og pisk det stille og roligt i dejen sammen med appelsinskal og saften. Afhængig af størrelsen og indhold af saften fra appelsinerne kan kagens konsistens variere. Men har du lidt erfaring med at bage kage, så ved du vel sådan cirka hvordan konsistensen af dej skal være.
Kom kagen i en forvarmet ovn ved 180°C og bag den i ca. 1 time, sluk ovnen og lad den stå i omkring 10 minutter. Hold dog øje med at overfladen ikke bliver for mørk.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP