Svamperisotto med dampet rødspættefilet

Opskrift svamperisotto risotto med svampe og fisk, rødspættefilet

 Ingredienser
300g risotto ris
Tørrede svampe (fx kantareller, Karl Johan)
1 citron
1dl hvidvin
1L hønsefond
1 løg
3 forårsløg
Olivenolie
5 spsk. friskrevet parmesan
Salt og peber
Frisk persille

4 rødspættefileter
1 citron
Hvidvin
Salt og peber

For et par uger siden købte jeg en pose risotto ris og gemte den godt væk i køkkenskabet. Den fandt jeg fandme i weekenden og blev enig med mig selv, at nu er det sku på tide at lave risotto. Jeg er ikke en af dem, som kan spise risotto uden noget andet til. Risotto kan serveres til næsten al slags kød samt fisk. Jeg prøvede denne gang med rødspættefileter, og det gik sku udmærket. Der er jo mange måder at tilberede risotto på, men da jeg nu i forvejen havde en pose blandede tørrede svampe liggende, så var det jo oplagt med en svamperisotto.

Tørrede svampe skal lige suge noget vand, mindst en time, så det er en god ide at ligge dem i blød inden du foretager dig noget som helst andet.
Mens svampene suger, tilbereder du alt andet, så det er klar til brug.
Skær løg og forårsløg ud i små stykker. Pres citronen. Riv parmesan. Gud fri mig og Vorherre bevares, hvis du bruger revet parmesanost fra posen. Det plejer at lugte af kattepis så snart man åbner posen. Så svært er det kraftedemig ikke at rive en ost.
Sæt hønsefonden til kog i en separat gryde. Hvis du ikke lige står inde med en kogt høne, så kan en terning hønsbouillon i en liter vand også bruges. Den skal ikke bulderkoge, men bare holdes varm.

Kom rødspættefileterne i et ovnfast fad, hæld lidt olivenolie og hvidvin over, drys med salt og peber og lig citron skiverne over dem. Dæk til med alufolie og tænd for ovnen.

Hæld lidt olivenolie i en gryde og svits løg og forårsløg et par minutter på svag varme. Hæld svampene over i et si og lad dem dryppe af. Svits dem kort med i gryden. Tilsæt citronsaften og lad det fordampe. Tilsæt hvidvinen og lad det simre få minutter. Kom risotto ris i gryden og halvdelen af hønsefonden, salt og peber. Lad det stå og simre få minutter.

Perfekt timing til at komme rødspættefileterne i ovnen.

Risotto skal koges uden låg. Hold hele tiden øje med konsistensen og rør rundt. Mangler der væde så hæld efter med mere hønsefond. Risotto skal ikke være tør, men heller ikke svømme i suppe. Nogen kan lide, hvis risene har lidt bid, andre kan bedst lide dem helt bløde. Men det er lidt med Gefühl hvordan du koger risotto. Hvordan resultatet bliver, afhænger af dig. Hvis du fu#ker det hele op, jamen så er du bare en håbløs taber.
Rør til sidst parmesan i og pynt med persille.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP