Wok med shitake svampe

Opskrift shitake svampe, asiatisk wok

 Ingredienser
700-900g kalvekød
(fx culotte, cuvette)
50g tørrede shitake svampe
50g tørrede skyører
Jordnøddeolie
1 spsk. soja sauce
3 spsk. oyster sauce
Bouillon terning oksekød
5 forårsløg
1 porre
1 løg
1 knold ingefær
5 fed hvidløg
1dl vand

Shitake svampe er meget kendt i det kinesiske og japanske køkken. Lige så kendt som champignoner herhjemme. Det er sku ikke nemt at finde friske shitake svampe herhjemme. Jeg købte en pose tørrede shitake svampe hos Shop Asia på Frederiksberg. Det ser ikke ud af meget, men lad dem suge lidt vand, så har du alligevel en fandens masse svampe. Jeg havde så også en rest skyører som jeg kom i.

Kom shitake svampene i en skål med vand. De skal stå og suge vandet til sig i mindst 2 timer. Det kan du gøre dagen før, så er de klar til brug. Lad dem dryppe af i et si.
Skær kalvekødet ud i tynde skiver, ca. 2-3 mm imod fibernes retning. Mariner dem i jordnøddeolie og salt.
Skær ingefær og hvidløg i tynde striber. Skær forårsløg og porer diagonal så du får lange tynde strimler. Skær ligeledes løget ud i tynde strimler.
Bland vand, soja sauce, oyster sauce og bouillon terningen.

Varm en wok eller stor pande max op. Kast en håndfuld kød i den hammer varme wok og steg et par sekunder indtil kødet er brunt. Lig kødet over i en skål og kast en ny håndfuld kød i wokken. Ikke for meget kød på en gang, så danner det væde, koger og bliver ikke sprødt. Gentag dette indtil alt kødet er stegt.
Skru ned for varmen, kom lidt olie i wokken, og steg de resterende grønsager få sekunder. Lad svampene stege med i få sekunder. Hæld vandet med marinaden i og bring det til kogning. Kom kødet i og færdig. kan serveres med alle slags kinesiske nudler eller ris for guds skyld.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP