Jägerschnitzel i Jägersauce

Opskrift Jägerschnitzel, Jäger Schnitzel, Jägersauce

Ingredienser
4 kalveschnitzler
2 æg
Mel
Rasp
Olie
Kartofler eller pomfritter

Jägersauce
Smør
200g bacontern
1-2 løg, hakket fint
400g svampe (champignon, kajserhatte...)
1 dåse tomatpuré
100ml hvidvin
½ tsk. timian
1 tsk. paprika
100ml fløde

Har du været en tur i bil gennem Tyskland, så har du sikkert sat tænderne i en Jägerschnitzel på en af tysklands rastepladser. Vi taler om en schnitzel af kalv eller svin, serveret med en svampesauce og pomfritter eller brasekartofler. De schnitzler som du kan få i de danske supermarkeder er dog ret ubrugelige til sådan en jägerschnitzel. En Schnitzel skal fylde hele tallerkenen ud. Fadkoteletterne i de danske supermarkeder, som de endda kalder wienerschnitzler, er alt for lille. Køb et stort stykke kalvekød og skær det selv ud, du sparer både penge og du får din schnitzel i den rigtige størrelse. Med en bestemt skæreteknink, ”sommerfugle udskæring” kan du få en kæmpe schnitzel, selv ud af et mindre stykke kalvekød.

Og sådan gør du. Du har brug for en stor fu#king skarp kniv. Så start med at skarpe kniven. Skær en ca. 1 cm tyk skive kød, skær dog ikke helt igennem. Hvis du kan skære endnu tyndere, så gør bare det.
 Skær så endnu engang, denne gang skærer du igennem. Nu kan du folde kødet ud i dobbelt størelse. Hvis den er for tyk i midten, så skær forsigtigt lidt dybere i folden.
 Hvis din kalveklump ikke er tyk nok, så kan du lave en 3 dobbelt sommerfugle udskæring. Se billedet.
 Nu skal den ha bank. Lig schnitzlen i en frysepose eller husholdningsfilm.
 Med en gryde hamrer du som tosset på kødet. Den skal mindst blive ½ cm i tykkelse.
 Start nu med at lave jägersovsen. Sovsen kan stå og trække mens du steger schnitzlerne. Schnitzlerne skal dog spises straks efter stegning, så dem tilbereder du til allersidst. Hold dem ikke lune i ovnen, så bliver de tørre indeni og mister den sprøde panering. Skær svampene i skiver og svits dem i smør. Kom dem over i en tallerken. Svits bacon og løg. Hæld hvidvinen i og lad det simre lidt. Hvidvinen må godt koge lidt ind, ellers kan sovsen blive bitter. Rør paprika, timian og tomatpuré i. Tilsæt vand så konsistensen minder om en sauce. Lad den simre i 5 minutter. Tilsæt svampene, fløde og smag til med salt.
 Nu må du godt gå i gang med schnitzlerne. Varm olie eller margarine i en pande. Og her skal der eddermaneme ikke spares. Schnitzlerne skal svømme i fedtet ellers bliver de sku ikke sprøde. Vend dem i mel, så i piskede æg og til sidst i rasp og så skal de bades få minutter i olien.
Serveres direkte fra panden, med brasekartofler/pomfritter og jägersaucen.

2 kommentarer:

Anonym,  24. marts 2013 kl. 19.48  

God sauce - men det hedder dog at skærpe en kniv!

Mads,  12. april 2015 kl. 23.22  

Lavede retten af et stort stykke kalveklump og det blev bare mega lækkert! :D
-Troede ikke man kunne få klump mørt uden at koge det til ukendelighed

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP