Tiramisu med blåbær

Opskrift tiramisu med blåbær

Ingredienser
250g Mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer
100g sukker
1-2 dl stærk kaffe (Espresso)
1 dl sprut fx cognac, amaretto, kahlua, marsala, rom
2,5 dl fløde
1 pakke ”lady fingers”
Kakaopulver
Blåbær

Mascarpone på tilbud i Kvickly, ta to og spar en røvfuld øre. What ever, fik lyst til at lave tiramisu. Så mangler der bare ladyfingers. Efter flere minutters søgen opgav jeg og spurgte frøken Kvickly om hjælp. Hun lignede bare et stort spørgsmålstegn da jeg spurgte efter ladyfingers. Men hvorfor fanden sælger de mascarpone, endda på tilbud, hvis de ikke også har ladyfingers? Der er fu#king eddermaneme et billede af tiramisu på låget af mascarponen, så det kan da ikke komme bag på dem, at jeg har brug for ladyfingers. Når de sælger koldskål, så bliver der fanme også altid solgt kammerjunker. Det bliver endda sat op lige ved siden af koldskålen, som en slags tempel hvor troende tilbeder surmælksguden. Jeg skulle helt til Føtex for at finde en pakke ladyfingers. Vi taler jo ikke om en eksotisk frugt fra Latinamerika, men om en fu#king kiks.

Blåbær harmonerer fantastisk med kakao og kaffe, så hvorfor ikke integrere dem i tiramisu. Start med at sæt en stærk kop kaffe over, den skal nemlig være kold når du skal bruge den. Pisk fløden til piskefløde. I en anden skål pisker du æggeblommerne med sukkeret skummet. Husk at der er to æggeblommer i ét bæger. Vend nu mascarpone, sammen med piskefløden og æggeblommerne. Brug en ske, ikke med el-piskeren.

 Jeg fyldte tiramisuen i diverse glas jeg havde stående. Ølglas, vinglas alt kan bruges. Fyld glasset halvt op med cremen. Gem noget creme til toppen. I en dyb tallerken blander du kaffen og cognac sammen Jeg plejer at bruge cognac, men du kan også bruge, amaretto, kahlua, marsala, rom. Dyb en ladyfinger ad gangen i kaffe-cognac blandingen. Minimum et sekund på hver side, da de suger som en Dyson støvsuger. Kom aldrig flere ad gangen i, de udbløder, falder sammen og du ender med at få en slatten grød ud af det.

Stik så mange ned i cremen som der er plads til. Er de for lange knæk dem i to. Lig blåbær på og et lag creme. Afslut med at strø kakao gennem et si på toppen af din blåbær-tiramisu. Nu skal den bare stå i køleskabet og trække, mindst 4-5 timer. Her vil ladyfingers også suge væde til sig og blive endnu blødere. Den smager faktisk endnu bedre dagen derpå. Se også opskriften på den traditionelle tiramisu.

"for at det ikke skal være løgn, så havde Kvickly ugen efter en hel kurv med ladyfingers. Mon jeg kan takke frøken Kvickly for det? Sikkert er hun blevet forfremmet til delikatesseafdelingen efter denne indsats"

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP