Indisk grønsags curry

Opskrift Indisk grøntsags curry grønsags karry

Ingredienser
3 spsk. ghee
1løg, fint hakket
1 spsk. hvidløgs paste
1 spsk. Ingefær paste
1 tsk. rød chili paste
½ tsk. Turmeric (gurkemeje)
2 tsk. Knuste korianderfrø
1 blomkål
3 kartofler
3 gulerødder
100g ærter
4 tomater
Salt
2-3 dl vand
1 terning grøntsags bouillon
Evt. Frisk koriander

Hvis du skal nævne en indisk ret, hvad kommer du så i tanke om? Lam biryani, chicken tikka masala eller tandoori chicken. Det sku ikke undre mig hvis det er en eller anden ret med kød. Der er fandme tusinder af vegetariske indiske retter, så hvorfor altid slagte en ko eller flå en høne, når der skal indisk på bordet. I Indien er der rigtig mange vegetarer, så alle de her indiske kødretter er overvejende kommet til os i den vestlige kødædende verden . Denne vegetariske indiske ret jeg præsenterer smager bare fantastisk, især serveret med et stykke kød til.
 Skær kartofler, gulerødder og tomater i små tern. Pluk blomkålshovedern i mindre buketter. Varm ghee i en stor gryde og svits løget under svag varme. Er løgene bløde, tilsættes chili-, hvidløgs- og ingefærpaste som svitses i 1 minut. Tilsæt knuste korianderfrø og gurkemeje og rør det godt rundt i 1 minut. Tilsæt nu alle grøntsager og lad det svitse i 2-3 minutter. Kom grøntsagsbouillonterningen og lidt salt i og hæld 2 dl vand ved. Lad det simre under låg ved svag varme i ca. 10 minutter.Tjek af og til om der er nok væde i, så lortet ikke brænder på.

Efter 10 minutter tjekker du om grøntsagerne er møre, ellers gi det lige et par minutter mere.
Pynt evt. Med frisk koriander.

Kan serveres med nanbrød, ris, linser og selvfølgelig med kød. Se evt. andre indiske retter.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP