Patatas Bravas

Opskrift patatas bravas. tapas

Ingredienser
1kg store kartofler
Olivenolie
Salt
6 tomater
2 spsk. sukker
1 spsk. rødvinseddike
1 tsk. paprika
½ tsk. cayenne peber
1 laurbær blad
salt

Patatas bravas finder du garanteret på enhver tapasbar. Hvis den ikke er med på menuen, så er det ingen rigtig tapasbar, eller du er gået forkert i byen og befinder dig ikke i Spanien. Patatas Bravas lyder som et eksotisk kulinarisk eventyr, men det er ikke andet end små firkantede pomfritter med en lidt ekstraordinær hjemmelavet ketchup. Patatas bravas bliver typisk serveret med andre tapas.

Tilberedning af bravas saucen. Saucen smager bedst med friske tomater. Riv tomaterne på et rivejern over en skål, eller brug en blender. Hæld det gennem et si over i en gryde. Tilsæt paprika, cayenne peber, laurbær og sukker. Nu skal det bare stå og koge uden låg i ca. 30 minutter indtil konsistensen svarer til en tyk sovs. Denne sauce kan også laves på dåse flåede tomater eller tomatpuré med vand. Det er op til dig om du vil lade dovenskaben sejre over for smagen. Kom til sidst rødvinseddike i og smag til med salt.

Tilberedning af kartoflerne. Mens saucen koger skrælles kartoflerne som så skæres i 2x2 cm store tern. De vendes i olivenolie og salt. Bages i ovnen ved 200 °C indtil gylden og blød indeni, ca. 20 minutter. Stik evt. med et tandstik for at bedømme om kartoflerne har fået nok. Kartoflerne kan også laves på panden eller i en friture. Hvis du laver dem på panden eller friture, så kog dem lige i 5 minutter, ellers bliver de aldrig nok indeni. Det er dog nemmest at tilberede dem i ovnen hvorimod de nok bliver bedst i frituren.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP