Indisk citron dhal

Opskrift indisk citron dhal, dal, røde linser


Ingredienser
100g Masoor Dhal (røde linser)
450 ml vand
1 knold ingefær
5 fed hvidløg
1 tsk. Chili pulver
½ tsk. Gurkemeje
1 tsk. Salt
2 citroner
½ bundt frisk koriander
olie
6 tørrede røde chili
1 tsk. Spidskommen

Hvad får du som tilbehør til en indisk ret, på restaurant eller hjemmelavet? Ris, basmati, måske stegt med krydderier? Det ka` sku da godt bli` lidt kedeligt ik`! Hvorfor ikke servere linser! I Indien kalder de dem for dhal. Dhal er en ret tilberedt af bælgfrugter, fx. linser, kikærter, bønner eller ærter. Bælgfrugterne bliver kogt til en vælling og krydres med forskellige krydderier. Dhal er faktisk et grundnæringsmiddel i Indien, så hvorfor er dhal så sjældent at finde på menuen på de indiske restauranter herhjemme. At koge linser til grød lyder måske røvkedeligt, men kombineret med grønsager og krydderier kan det blive til en begivenhedsrig sideret til et indisk måltid.

Denne her citrondhal er uhyrligt nem at tilberede. Vask linserne i en stor skål. Hak ingefær og hvidløg fint. Kom lidt olie i en gryde og svits ingefær og hvidløg kort på svag varme. Tilsæt gurkemeje og chilipulver og rør det hele godt sammen. Rør linserne i og hæld ca. 300 ml vand i. Nu skal det bare stå og simre på svag varme. Kom låg på, ellers er vandet pist væk og lortet brænder på. Rør af og til rundt og tjek om linserne er ved at blive bløde. Hvis det skal gå lidt hurtigere, så kan du mose dem med en kartoffelmoser. Hvis din dhal er for tør, så hæld lidt mere vand i. Den skal have en cremet konsistens. Pres saften ud at den ene citron. Kom citronsaften og salt i og sæt den til side. I en mindre gryde eller pande varmer du et godt lag med olie. På svag varme steger du hvidløg, chili og spidskommen i ca. et minut. Hæld det over linserne og rør det sammen med frisk koriander. Pynt med et par citronskiver. Server med andre Indiske retter.

1 kommentarer:

pernille,  1. november 2016 kl. 19.51  

Denne her variant af den indiske ret dhal er himmelsk. Citronerne giver retten en smuk gul farve, og den er fantastisk som både tilbehør til andre indiske retter, eller som selvstændig ret.

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP