Chili con pollo

Opskrift chili con pollo, carne med hakket kylling i taco tubs

Ingredienser
600g hakket kylling
½ kop tørre kidney bønner
½ kop tørre hvide bønner
½ kop tørre pinto bønner
2-3 tomater
2 store løg, fint hakket
3 fed løg, fint hakket
½ tsk. spidskommen
½ tsk. koriander frø
Chili frisk og/eller tørret
Bundt frisk koriander
Salt og frisk kværnet peber

Tilbehør
Taco tubs
Guacamole

Hvorfor altid lave chili con carne med hakket okse? Da jeg fiskede en bakke hakket kylling op af køledisken fik jeg ideen… chili con carne med kylling, chili con pollo hedder det faktisk hvis det er med kylling. Så tænkte jeg, fu#k, det er da for tøset, der skal hakket oksekød i. Men så tog jeg udfordringen og startede eksperimentet, kan man lave chili med hakket kylling eller bliver det en omgang fesen tøsemad. Resultatet blev faktisk over al forventning, så godt, at det her faktisk er andet forsøg med hakket kylling. Kom rigeligt med chili i, så sænker du østrogenniveauet på denne ret.
Alle slags bønner kan bruges til denne ret. Jeg besluttede mig for hvide bønner, kidney og pinto bønner. Sorte, borlotti og sortøjede bønner kan også sagtens bruges. Køb de tørrede bønner frem for dem i dåse. Det kræver godt nok at du lægger dem i blød natten over, men du sparer krafteddermame en helvedes masse penge ved at købe en pose tørrede bønner.

Kom de tørrede bønner i en gryde med vand og lad dem stå natten over. Husk, bønnerne bliver lige pludselig tre gang så store, så selv om det ikke ser ud af så meget, så er gryden pludselig fyldt dagen efter. Før brug hældes vandet fra og bønnerne skylles med rent vand. Kog aldrig bønner i det vand de har stået i. Sæt bønnerne over i noget frisk vand og lad dem koge i ca. 45 minutter.
I mellemtiden kan du tilberede guacamolen, se opskriften her, og stege den hakkede kylling. Kom olie i en wok eller stor gryde og svits kyllingen. Det hakkede kylling skal svitse ret længe. Rør godt rundt og skil det ad så du ikke lige pludselig har frikadeller i panden. Først bliver kødet kedeligt grå, så kan det lige pludselig koge i noget saft. Hæld evt. noget af væden fra, så det ikke koger men steger. Når det får lidt farve tilsættes spidskommen, korianderfrø og de hakkede løg samt hvidløg. rør godt i gryden og lad det stege i 1-2 minutter. Skær tomaterne i små tern og tilsæt dem.
Tilsæt nu de kogte bønner og chili. Gem lidt af vandet som bønnerne har kogt i. Med det kan du justere substansen af din chili con carne. Den skal ikke være for tør men heller ikke svømme i en sovs. Lad retten simre i ca. 5 minutter.
 Krydder med frisk kværnet peber og smag til med salt. Dekorer med frisk koriander. Serveres i taco tubs med frisk hjemmelavet guacamole.

2 kommentarer:

Anonym,  8. februar 2014 kl. 16.58  

Altså, Chili con carne er ALTID med kød, fordi carne betyder kød.

Så når man laver retten uden, hedder den bare Chili!

Kokke Kongen 21. februar 2014 kl. 21.55  

For min skyld lav din chili uden kød og kald den chili. Men jeg laver den ALTID med kød. Kylling er ingen plante så vidt jeg ved. Nu har jeg rettet overskriften til "chili con pollo", pollo betyder kylling

Så når man laver retten med kylling hedder den altså "chili con pollo" og ikke bare Chili!

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP