Farseret Butternutsquash

Opskrift fyldt farseret butternut squash, butternutsquash, moskus græskar

Ingredienser
1 butternutsquash
400g hakket lam
3 skalotteløg
2 forårsløg
3 fed hvidløg
3-4 tomater
1 håndfuld persille
½ tsk. spidskommen
70g grana padano ost
Salt & peber

Du har sikkert stået i grønsagsafdelingen og tænkt, hvad fanden er det for en tingest, det ligner jo en kæmpe p…. Det var en butternutsquash du har gloet på. Det er faktisk ikke en squash og har heller ikke meget tilfælles med smør og nødder. Den er i familie med græskar, de såkaldte moskus græskar for at være helt præcis. Butternut squash er mere aromatisk end et almindeligt græskar. Smagen er sødt nøddeagtigt og minder lidt om hokkaido græskar og søde kartofler.
 Jeg stoppede hakket lammekød i mit butternutsquash og så en tur i ovnen. Nemt og hurtigt at tilberede. Kan også laves med hakket oksekød.

Halver butternutsquash på langs. Grav kernerne ud med en ske. Nu kommer det vanskelige. Butternutsquashen skal udhules. Det er sku nemmere sagt end gjort. Brug en lille kniv og skær på kryds og tværs.
 Frugtkødet skal alligevel skæres i små stykker, så det er lige meget om du får det hele ud i et stykke. Lad ca. 1cm frugtkød blive i kanten. Resten skæres i små stykker og gemmes.
De to halve butternutsquash smøres ind i lidt olivenolie og kommes i en forvarmet ovn ved ca. 170ºC hvor de hygger sig i ca. 30 minutter. Imens tilberedes kødet.
Svits det hakkede lammekød i en gryde med olivenolie. Hak, løg, hvidløg og forårsløg fint og kom det i gryden så snart kødet er brunet. Tilsæt spidskommen, frisk kværnet peber og ca. 1 tsk. groft salt.
 Hak tomaterne i små tern og tilsæt det sammen med det hakkede butternutsquash frugtkød. Rør det godt sammen med kødet og lad det simre i ca. 10 minutter under låg. Imens hakkes persillen og grana padano rives til spåner. Rør persillen og halvdelen af den revede ost ind i kødet. Fordel kødet i de halve butternutsquash og drys den resterende ost over. Gi dem 10 til 15 minutter i ovnen, færdig.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP