Minestronesuppe

Opskrift minestrone suppe, minestronesuppe, grøntsagssuppe

Ingredienser
3 gulerødder
3 kartofler
4 bladselleri
1 dåse øko flåede hakkede tomater
1 håndfuld grønne bønner (haricot verts)
1 løg
1 håndfuld suppehorn (pasta)
1 terning hønsebouillon
1 terning grøntsagsbouillon
½ glas hvidvin (kan undlades)
Salt
Fingerspids tørret timian

Minestrone kan laves som ren vegetarisk suppe eller kogt på en suppefond af kraftben. Andre tilsætter kylling eller oksekød, men så er det jo en hønsekøds-/ oksekødssuppe. Jeg var syg og havde alligevel ikke appetit på kød. Og når lortet alligevel bare løber ud af røven hele dagen, så gider jeg sku da ikke bruge dyre penge på en oksemørbrad. Og min læge siger, den bedste behandling ved diare er vand, salt og sukker. Dvs. det som løber ud, skal igen ind. Det betyder ikke at du skal drikke din afføring, men at den tabte salt/væske balance skal genoprettes ved at indtage vand og salt. Kroppen har desuden brug for energi, og sukker optages hurtigt. Derfor er en suppe, som indeholder både salt og væske, en god kur mod diare.

Man kan godt spise minestrone suppe selvom man er sund og rask.

Skær løg, kartofler og gulerødder i små tern. Kom lidt olivenolie i en stor gryde og svits løg, kartofler og gulerødderne kort. Hæld hvidvinen i og bring det i kog. Hæld vand over så det hele lige er dækket. Lad det simre i ca. 10 minutter. Kom ikke salt i nu, da det gør kartoflerne hårde, og vi er interesseret i at kartoflerne koger en smule ud, da det jævner suppen.
Imens skæres bladselleri i små stykker og haricot verts kan også forkortes en smule. Tilsæt bladselleri og haricot verts samt de hakkede tomater. Suppler med vand så det hele igen er dækket.
Bring det i kog og tilsæt de resterende ingredienser. Smag til med salt. OBS lad bouillon terningerne lige gå i opløsning, da de indeholder fandens meget salt. Lad suppen simre indtil suppehornene er bløde, ca. 5-7 minutter.
Vi fik et stykke hvidløgs baguette til.

Til information. En time senere løb suppen allerede ud af røven.

1 kommentarer:

Pia H 20. oktober 2013 kl. 09.40  

Stakkels dig ;-D
Men med det billede på nethinden, kommer jeg vist næppe til at afprøve din opskrift inden for nærmeste fremtid ;-D

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP