Saag Gosht, Indisk lam i spinat

Opskrift indisk lam i spinat curry, Saag Gosht, palak gosht

Ingredienser
1 Lammekølle ca. 1½Kg
250g helbladet spinat
2 tomater, hakket
2 løg, skåret i ringe
1 knold ingefær
5 fed hvidløg
1 mild chili
1 tsk. gurkemeje
4 kardemomme kapsler
1 tsk. garam masala
1 tsk. korianderfrø

Hvis du støder på en indisk opskrift som starter med ordet ”saag”, så betyder det, at det drejer sig om en ret baseret på blade, i det her tilfælde spinatblade ”palak”. Derfor går retten også under navnet ”palak gosht”. Gosht betyder så meget som kød, oftest lammekød. Så fik vi lige afmystificeret overskriften på denne dejlige indiske ret. Saag gosht er en mild indisk ret. Derfor tilsætter jeg kun lidt og mild chili.
Du kan få slagteren til at skære lammekødet ud i tern. Jeg købte en hel lammekølle som jeg skar ud i ca. 3x3cm store kødtern. Knoglen kan med fordel koges. Så har du en vidunderligt lammefond du kan koge din saag gosht på.
Steg lammekødet i en stor gryde, enten i olie eller ghee. Kødet må ikke koge. Begynder det at koge, så hæld suppen fra og gem til senere. Vi vil brune kødet og det kan ikke lade sig gøre når det svømmer i væske.

Imens skæres ingefær og hvidløg i mindre stykker og blendes med en stavblender. Tilsæt olie så det ikke sætter sig i en stor klump i blenderen. Kardemomme og koriander knuses i en morter eller elektrisk kaffekværn.

Er kødet brunt kommes løget i og svitses kort. Skru ned for varmen og tilsættes kardemomme, koriander, garam masala og gurkemeje. Rør krydderierne godt sammen med kødet indtil du kan dufte krydderierne. Nu tilsættes den knuste ingefær/hvidløgspaste og røres ligeledes godt sammen med kødet. Tilsæt tomaterne og hæld vand/lammefond i, til kødet er helt dækket. Tilsæt ca. 1 tsk. salt, kom låg på og lad retten simre indtil kødet er mør, ca. 1-2 timer.

Til allersidst kommes spinat i gryden. Du kan både bruge frossen eller frisk spinat. Frisk spinat skal lige vaskes godt og grundigt, der kan side godt med skidt på bladene. Frisk spinat fylder ad helvede til, så kom lidt ad gangen i og rør sammen med kødet. Det skrumper ind til ingenting. 250g er ikke meget, men det var det som var i posen. Du kan sagtens komme op til 400g i.

Der findes en del variationer af denne opskrift. Nogle bruger hakket spinat, og det ligner nærmest en grønkålssuppe. Jeg kan bedst lide denne variant, hvor spinaten er hel.
Kan serveres med ris, nan brød eller linser. Som du kan se på billedet, har vi ud over ris fået beluga linser. De holder den faste form frem for mange andre linser som hurtigt koger ud til mos.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP