Ajvar

Opskrift Ajvar, aivar, peberfrugt aubergine puré

Ingredienser
3 røde peberfrugter
1 aubergine
2-3 fed hvidløg
3-4 spsk. Olivenolie
Chili efter smag og behag
Salt og peber

Ajvar er en puré af røde peberfrugter og aubergine. Har tit købt den på glas. Selv Rema 1000 har den, men synes som alt andet man køber færdig på glas, så er der for meget eddike i. Det er nemt at lave ajvar selv og så smager den sku tusind gange bedre end den færdige på glas.
Ajvar er åbenbart en serbisk specialitet, men den er sku lige så udbredt i hele balkanområdet, så hvem der har patent på denne opskrift vides ikke.
Jeg lavede en omgang ajvar til mine cevapcici. Smager også godt på brød eller som dip til tapas.


Peberfrugterne og aubergine varmes i ovnen eller på grillen ved ca. 200 °C eller indtil de er bløde, så skindet kan pilles af. Personligt synes jeg det smager bedst på grillen, da det hele får en smoky touch. Pas dog på at frugterne ikke brænder på, det går stærkt ved direkte varme. Det giver måske lidt ekstra smoky flavor men det er fu#king bøvlet at skrælle peberfrugterne hvis de er kulsorte. Har du en 57cm Weber kuglegril er der rigeligt plads til både aubergine og peberfrugterne. Kom kullene i kulbakkerne og træk dem til siderne når kullene er glødende varme. Placer frugterne i midten og lig låget på, så får de indirekte varme og brænder ”næsten” ikke på.


Lad dem køle en anelse ned inden du trækker huden af dem. Skær kernehuset fra peberfrugterne. Blend frugtkødet fra auberginen og peberfrugterne sammen med hvidløg, olivenolie salt og peber. Ønskes en lidt mere rustik konsistens, mos det hele med en gaffel (hvidløget klemmes i dette tilfælde igennem en hvidløgspresse).
Du kan sagtens presse lidt citronsaft i, men kom for hede hulede helvede ikke eddike i, ellers kan du lige så godt købe den sure ajvar på glas.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP