Pulled Pork på Weber kuglegrill

Opskrift Pulled Pork weber grill kul

Ingredienser
2Kg nakkefilet fra øko/fritgående gris

Til Pulled Pork Rub
3 spsk. brun farin
3 spsk. mild paprika
1 spsk røget paprika
1 spsk. friskkværnet peber
2 spsk. salt
½ spsk. Cayennepeber
½ spsk. Chili pulver

Pulled Pork bliver bedst på kul. Kun på kul får du den røgede smag, som er kendetegnet ved pulled pork. Det er ikke umuligt, at tilberede pulled pork på gasgrill eller for den sags skyld i ovnen, hvor det er nemmere at regulere temperaturen. Sidst jeg lavede pulled pork var det i min ovn. Udelukkende fordi jeg dengang boede i en lille lejlighed midt i København og min ejerforening ikke tillod, at fyre op for en kuglegrill inde i stuen. Bor du i lejlighed, så er her opskriften på Pulled Pork i ovn.

Kunsten i at tilberede pulled pork på kul, er at kunne holde temperaturen konstant på 110°C i 12-14 timer. Det er dog ikke så vanskeligt hvis du bruger en teknik kaldet ”ring of fire”. Ring of fire er ligeledes titlen på en Johnny Cash sang, en pragtfuld sang, en af hans bedste

“I fell into a burnin' ring of fire
I went down, down, down
And the flames went higher,
And it burns, burns, burns,
The ring of fire,
the ring of fire."

elsker den sang.
”Ring of fire” bliver ligeledes brugt til, at beskrive den brændende fornemmelse i røvhullet, efter en dårlig oplevelse med chili. I denne opskrift er det hverken sangen eller det brændende røvhul, som kan hjælpe os med at tænde op for grillen. ”Ring of fire” er nemlig også en optændingsmetode med kulbriketter. Mere om dette senere.
 Nu skal vi først gnide nakkefileten ind i ”rubben”. Dette gøres dagen inden, så pulled pork er en langvarig proces, 2 dage tilberedning inden du kan nyde den. Pak nakkefileten ind i film og så tilbage i køleskabet.

Hvis man er kugleskør, så står man op kl. 04:00 om morgenen og tænder op for grillen, så er du sikker på, at den er klar til aftensmaden. Det får du ikke mig til. Jeg fik tændt grillen omkring kl.10:00 om formiddagen og så var der pulled pork kl. 23:00. Nej, vi fik ikke pulled pork som godnatmad. Den blev gemt til dagen derpå, hvor det tog mig en time at varme den og så var den klar. Halvdelen kom dog i fryseren.
Tilbage til ”the ring of fire”. Anbring briketterne som dominosten rundt i grillen, se billedet. De skal ligge meget tæt, da de skal antænde hinanden.
For at kunne antænde ”the ring of fire” ligger du et par optændingsblogge i starten af ringen dækket af et par ekstra briketter.
 På briketterne lægges røgflis. Weber har forskellig slags røgflis, fx. Weber røgflis Whiskey, kan selv ikke huske hilket jeg brugte, men det er også fu#king ligemeget, kan alligevel ikke smage forskel på røg. Jeg ligger røgflis kun i starten af briketterne, da køddet bedst optager røgen når det er råt.
 I midten ligges en foliebakke med vand.


Så snart brikketerne er godt glødende kan nakkefileten ligges på risten.


I starten skal bundspjældet og topspjældet stå helt åbent.
 Så snart temperaturen når 120°C lukkes bundspældet.
Temperaturen vil nu falde lidt, men forhåbentlig pendle sig ind på de 110°C. Falder temperaturen under 110°C åbnes bundspjældet en smule.
 Det kræver lidt finjustering i starten, men når først den holder de 110°C skulle det ikke kræve mere justering.
110°C var ikke markeret på mit termometer, men viseren bevægede sig mellem "Test og 121°C.
Har din kuglegril ingen termometer kan du med fordel stikke en stegetermometer ned i topspjældet.
På billedet ses tydeligt hvor langt ilden er vandret. Der er mindst 3 timer tilbage. Hellere for meget kul end for lidt.
Efter 12-14 timer skulle kernetemperaturen på nakkefileten være tæt på de 100°C. Vil du være på den sikre side, stikker du et stegetermometer i kødet. Nu skulle kødet være så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med en gaffel. Kødet kan klemmes ind i en burger, men det er op til dig hvad du vil anvende det til. Jeg kan ikke fordrage coleslaw, så burgeren blev serveret med rå løg, salat, avocado og BBQ sauce.

Jeg har selv en kuglegrill som er 57cm i diameter, hvor der er rigeligt plads til en ”ring of fire”. Om denne teknik kan bruges til en af de mindre kuglegrille, ved jeg ikke en skid om.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP