Fuldkornspizza med kylling og pesto

Opskrift Fuldkornspizza med kylling og pesto, Pizza, Pizzadej, Pizzasovs

Ingredienser

Til topping
2-3 kyllingebryst filetter
Pesto, hjemmelavet eller glas
Cocktailtomater
Frisk mozzarella
Cheddar ost
Friske basilikumblade

Til Pizzasovs
3-4 store friske tomater
1 dåse tomatpure
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
olivenolie
Fingerspids oregano
Lidt salt og peber

Til Pizzadej
Se opskrift

Det her er en af mine favorit pizza. Ikke fordi jeg har én favoritpizza og heller ikke fordi jeg har en top 10 liste på favorit pizzatoppings, men det er bare en topping som jeg synes smager fantastisk. Selv om jeg elsker peperoni, bacon og jalapenos på min pizza, så kan man altså godt blive træt af det samme, så prøv denne her.

Pizzabund
Hvis du har brug for opskriften på en perfekt pizzadej, så har jeg den i et tidligere indlæg, opskrift på verdens bedste pizzadej. Jeg har bare suppleret med 100g fuldkornsmel på 400g tipo ”00”. Og hvis du så endelig laver en pizza selv, så køb for guds skyld ikke de der klamme færdige deje til at rulle ud. Det er ikke toppingen som er afgørende for en god pizza men til gengæld pizzabunden, så lav den fra bunden, det er billig og ikke engang så krævende som du tror.

Pizzasovs
Hak løget og hvidløget meget meget fint. Svits det i olivenolie. Skær de friske tomater i små tern og ind i gryden med dem. Når tomatstykkerne er udkogte tilsætter du de resterende ingredienser, rører det hele godt sammen og stil på køl.

Pizza topping
Svits kyllingebryst filetterne kort på begge sider og lad dem køle lidt ned inden du skærer dem ud i strimler. Det gør ikke noget, at de ikke er helt gennemstegte, det bliver de når de kommer i ovnen. Vend kyllingestrimlerne i pestoen. Ja, pesto kan købes på glas, eller noget som ligner, det er jo grønt. Overvejer du selv at lave pestoen, så er her en opskrift på hjemmelavet pesto.

Skær cocktailtomaterne i tynde skiver.
Osten river du til gengæld selv. Køb aldrig revet ost i pose. Der er tilsat alt muligt klamt, så det ikke klumper og klistre og dette gør at det lugter af sur babybræk. Køb en frisk cheddarost og riv den selv, så får du ikke andet end ost på pizzaen.
Den friske mozzarella skærer du ud i tynde skiver eller riv den i stykker med fingrene.

Smør pizzabunden ind i den afkølede tomatsovs og kom et beskedent lag topping på (ikke de friske basilikumsblade, de kommes på efter den er bagt). Lad være med at fylde for meget topping på, så bliver bunden ikke god. Hvis du nu ønsker en perfekt pizza, så brug en pizzasten, og hvis du ikke lige ejer en pizzaovn, så brug din grill (hvis du har en der kan lukkes).
Hvordan du håndterer en Webergrill til pizzabagning, kan du læse i dette indlæg. Pynt pizzaen med friske basilikumsblade og server.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP