Tortillas hjemmelavet

Opskrift mexicanske tortilla wraps, pandekager


Ingredienser
2 kopper hvedemel
½ tsk. Salt
1 tsk. bagepulver
¼ kop olie (solsikke eller raps)
¾ kop lunken vand

Jeg laver ofte selv mine tortillas i forbindelse med mexicanske retter fx quesadillas, burritos, fajitas, enchiladas og denne gang til carnitas. Tortilla wraps kan købes færdige i pose, så hvorfor lave dem selv? Der er mange grunde til at lave dem selv. For det første; De der tortilla wraps, du kan købe færdige, har ikke meget tilfælles med det mexicanske køkken. Smagen er afskyelig og stanken af sur bræk når du åbner posen, får mig til at kaste op. De kan holde sig i flere år, da de er fyldt med konserveringsmidler. Varedeklarationen minder om noget fra et afføringsmiddel. Hvis du ikke er syg i forvejen, så bliver du det ved indtagelse af de ikke mindst allergifremkaldende stoffer.

For det andet; Hjemmelavede tortillas er ikke kun meget sundere, det er også pisse nemt at lave dem selv. Du tror måske at det er tidskrævende, men fordi dejen ikke skal stå og hæve, så er det meget hurtigere end en hjemmelavet pizzadej.

Bland først mel, salt og bagepulver sammen. Hæld olie og ca. halvdelen af vandet ved. Nu æltes det hele godt sammen. Tilsæt mere vand indtil dejen bliver godt elastisk. Pak dejen ind i folie og lad stå på køkkenbordet i mindst 30 minutter. Imens kan du tilberede fyldet eller hvad du nu skal servere til dine tortillas.
Del dejen i 6-8 klumper hvis du ønsker store tortillas til fx buritos, eller del dem i 8-12 klumper hvis du skal have mindre tortillas. Rul dejklumperne runde. Jo rundere klumperne er, jo rundere bliver tortillaerne. Nu skal de bare rulles meget flade, gerne helt ned til 1mm tykkelse. Jeg rullede dem direkte på bordet uden brug af ekstra mel. Men hvis de skulle klistre fast, så strø lidt mel på bordet.

Kom en pande på komfuret og skru maks op. Panden skal være fu#king varm inden du klasker tortillaen på. Den skal maks ha ½min på begge sider. Det er ikke nødvendig med olie på panden, der er rigeligt i dejen. Så snart den får små brune hede-knopper er de færdig. De kan godt virke lidt sprøde når de forlader panden.

Hvis du ligger dem på en tallerken dækket med et varmt fugtigt viskestykke, holder de sig lune og bløde. Er der flere minutter til spisetid, så lad dem stå i ovnen ved 60°C, igen dækket med et fugtigt viskestykke.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP