Carnitas, mexicansk pulled pork

Opskrift Carnitas mexicansk pulled pork


Ingredienser
1 Kg nakkefilet fra fritgående/øko gris
1 løg, skåret i grove tern
3-4 hvidløg, hakket
2 appelsiner
½ tsk. Spidskommen
1 spsk. Korianderfrø knust
1 tsk. Salt
Frisk kværnet peber
Chili (art og mængde afhænger af vindstyrken du ønsker)
Se liste over chili-styrke

Tilbehør
Tortillas
Avokado eller guacamole
Frisk koriander
Lime
Tomater
Chilisauce eller salsa

Er i øjeblikket total syg med mexicansk mad. Altså syg på den gode måde. Syg som tosset med, glad for, vild med…. Kan godt være jeg er rigtig syg dagen derpå, når alt det chili skal passere anus. Men det tænker jeg ikke på, når jeg tilbereder mexicansk mad. I mexicansk mad skal der chili i, rigtig meget chili. Så må røvhullet lide dagen derpå, det er bare prisen man må betale.
Carnitas er også kendt som mexicansk pulled pork. Oversat betyder carnitas ”småt kød”. Det gir god mening, fordi som i pulled pork, bliver kødet så mør, at det kan rives i små stykker. I modsætning til pulled pork, som er en tidskrævende proces, er tilberedningen af carnitas meget nemmere at gå til og du har ikke brug for en grill, fordi carnitas bliver tilberedt i gryden.

Du har nu to muligheder. Den hurtige, her skærer du nakkefileten ud i tern 5x5 cm, hvorved du får en kogetid på 2-3 timer. Og så er der den lange, men dog ikke nær så lang som ved den klassiske pulled pork. Her kommer du hele nakkefileten i gryden, og får en kogetid på ca. 5-6 timer. Har du en trykkoger kan du endda halvere tiden.

Svits kødet i olie. Tilsæt løg og hvidløg. Rør spidskommen, koriander, peber og chili i. Pres de to appelsiner og hæld juicen i gryden. Tilsæt salt og lidt vand så kødet er dækket. Låg på og lad det simre på svag varme. Af og til skal der røres i gryden så lortet ikke brænder på.

Mens kødet koger, tilbereder du tortillaerne. Du har rigtig god tid, og jeg ved du hellere vil opdatere din facebookprofil, frem for at stå og tilberede tortillas. Det er så fristende at købe de færdige tortilla wraps i posen, men de smager af kattepis. Spar dine gæster for en dårlig smagsoplevelse fra de sure, af opkast lugtende tisseunderlag, kaldet WRAPS. Her er opskriften på rigtige mexicanske tortillas. Der er alligevel ingen som gider læse dine trivielle facebookopdateringer. Hvad var det egentlig lige du ville dele med dine venner? At du er i gang med at lave mexicansk mad med ulækre WRAPS! Så, vi må hellere vende tilbage til opskriften.

Du finder hurtigt ud af hvornår kødet har fået nok. Så snart det falder fra hinanden når du rører i det, så har det fået nok. Lad det lige simre et par minutter uden låg, så væden reduceres. Kom kødet over i et ovnfast fad og træk det i små stykker. Gi det en kort tur i ovnen med fuld skrue. Det må gerne få en sprød skorpe.

Carnitas serveres i de hjemmebagte tortillas sammen med friske tomater, koriander, lime, avokado, chili sauce og evt. frisk revet cheddar. Chilisaucen må gerne være ultra hot, som denne Kikn ass hot sauce. Det er jo mexicansk.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP