Kaninragout

Opskrift kaninragout, ragout, kanin


Ingredienser
½ kanin
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2-3 stilke bladselleri
5 store tomater
1 glas hvidvin
1 lille dusk frisk timian
1 tsk. Fennikelfrø
1 terning kylling-bouillon
Salt og peber

Det er sku da utroligt, at kanin ikke er repræsenteret på lige fod med kylling i de danske supermarkeder. Hvis man er heldig, så har Irma 3-4 styk i ny og næ. Sandsynligheden for at man finder en ”roadkill” kanin i vejkanten på vej til supermarkedet er større end at man finder en kanin i butikken. Og hvis man endelig finder en kanin i butikken, så er prisen 3 gange så meget som en kylling. Det er sku da ikke et eksotisk dyr. Kaniner lever frit i den danske natur og de formerer sig sku da som kaniner. Ellers kan man jo altid hente en i zoocity:)

Nu var jeg en af de heldige som fik ½ kanin i Irma. Opskriften er fra det italienske/franske køkken. I Sydeuropa er de bare bedre til at bruge kanin i køkkenet.

Skær kødet ud i stykker uden at fjerne knoglen. Brun kødet i olie. Skær peberfrugterne i små stykker. Bladselleri skæres i små stykker. Lig bladene fra sellerien til side, de skal bruges senere.
Tomaterne skæres i små stykker. Tilsæt bladselleristykkerne, dog ikke bladene. Kom tomaterne i og lad det koge lidt ind. Tilsæt hvidvin, fennikelfrø, timian og kyllingbouillon. Peberfrugterne kommer jeg i til sidst fordi jeg ikke kan lide peberfrugter som er kogt ud.

Det hele skal nu simre under låg i ca. ½ time. Tilsæt lidt vand så alt er dækket. Tilsæt peberfrugterne og lad dem simre med i 5 minutter. Smag til mad salt og peber. Hak selleribladene fine og drys oven på ragouten.

Kan serveres med ris eller pasta.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP