English Muffins

Opskrift English muffins, engelske muffin


Ingredienser
2dl mælk
1 spsk. smør
15g gær
250 g mel
1 spsk. sukker
½ tsk. salt

English muffins er ikke så kendt i Danmark. Har heller ikke set dem hos bageren her i Danmark. I England spiser de English muffins som vi spiser boller til morgenmad. I England bliver de faktisk ikke kaldt ”English muffins” men udelukkende for ”muffins”. I USA bliver de nød til at kalde dem English Muffins for at adskille dem fra de søde cupcake lignende muffins. Engelske muffins spises med syltetøj, men de er vist mest kendt fra Mc. Donalds, hvor man kan få den såkaldte Mc. Muffin til morgenmad. En burger bestående af en engelsk muffin med æg, bacon og ost. I den mere sofistikerede ”Eggs Benedict” indgår ligeledes den engelske muffin.

I får lige lidt historie inden vi kommer til selve opskriften. English muffin er ikke et nyt produkt som Mc.D. er kommet med. Allerede i 1500 tallet kunne man købe muffins hos bageren i de engelske gader. Den såkaldte muffin-man bragte muffins dør til dør, lidt som hjemis eller take-away pizza. De havde endda en sang om manden som bragte muffins ud til folket.

"Do you know the muffin man?
The muffin man, the muffin man.
Do you know the muffin man,
Who lives in Drury Lane?"

Desværre var sangen basseret på en seriemorder, en konditor ved navn Frederic Thomas Lynwood, også kendt som "The Drury Lane Dicer", som efter sigende lokkede børn med muffins. I alt 15 børn slog han ihjel. 7 af børnene fra konkurrerende konditorer. Han var ikke god til at bage og altid irriteret over alle de børn som kom i hans butik som lå placeret på Drury Lane i London.

Efter hans død blev han begravet med ansigtet nedad. Kirken som han blev begravet på, blev 1987 revet ned og gjorde plads til en ny McDonalds. Denne McDonald's gik senere konkurs pga. en hændelse hvor en Egg Mc Muffin indgik. Kilde er Wikipedia, så om historien er sandt ved jeg sku ikke.

Nå, men nu til opskriften. Dejen til english muffins er en surdej, så den skal hæve i flere timer. Derfor er det bedst at forberede dejen aftenen før, så er dejen også klar til morgenmaden.
Lun mælken og rør smørret og sukkeret i. Opløs gær i mælken. OBS, det må højst være stuetemperatur, eller dræber du baktusserne i gæret og dejen vil ikke hæve. Kom til sidst salt og mel i og ælt dejen godt igennem. Sæt den i køleskabet til næste dag.
Form små kugler i ”golfbold” størrelse. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. English muffins skal ikke bages i ovnen men på en pande.
Rul dejkulglen i mel evt. majsmel, og tryk den til 2cm tykkelse på en pande.

Panden må ikke være for varm, ellers bliver de sorte og når ikke at bage igennem.
Det er lidt svært at angive en rigtig temperatur. Lidt som at bage pandekager, prøv dig frem. Men ca. 15 minutter på hver side uden at de bliver sorte.

Kan spises med syltetøj eller bruges til Egg Mc Muffins.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP