Fyldt svinemørbrad på Weber

Opskrift fyldt svinemørbrad på grill


Ingredienser
Svinemørbrad
4-5 fed hvidløg
Olivenolie
2-3 kviste frisk timian
2-3 kviste frisk oregano
4-5 blade salvie
Salt og peber

Tilbehør
Bagekartofler
Smør
Purløg
Persille
Snakpeber

Alt skal på grillen så pissenem aftensmad hvis man altså har en stor nok kuglegrill eller anden stor grill med låg på. Svinemørbraden har jeg fyldt med krydderurter. Hvis du ikke lige har præcis de samme urter som jeg har, så går det sku også med andet, som fx rosmarin, ramsløg.

Afpuds mørbraden, altså fjern de værste ydre sener uden at skamfere hele mørbraden. Skær mørbraden forsigtig op på langs uden at skære den helt over. Kommer du alligevel til at skære den helt over, så find en opskrift på en gryderet.

Kom salt og peber i det store stiksår, som du har efterladt i svinemørbraden. Stop krydderurterne og hvidløg ned i og sy den sammen med et langt spyd.
Helst et i metal, de der træspyd brænder fandme når de kommer på grillen.

 Sådan en mørbrad har ikke meget fedt på sig, så den skal ha lidt olie, gerne med salt og peber. Den kan også pakkes ind i bacon. Tænd for grillen, helst i grilbakkerne, så der er indirekte varme på ydersiden af grillen. Bagekartoflerne pakkes ind i alufolie og placeres i yderkanten af grillen så snart temperaturen har nået de 200 °C. Store bagekartofler skal ca. have 60 minutter, så de skal først på grillen. Mørbraden kun 30 minutter. Efter 30 minutter placeres mørbraden på grillen direkte over kullene. Sørg for at risten er godt rent og mørbraden har godt med olie, ellers sidder lortet fast på risten. Mørbraden grilles på alle sider. Må godt få en stegeskorpe inden du vender den. Efterfølgende ligges den ud i kanten hvor den får indirekte varme i ca. 20-30 minutter med låg på.

Imens tilberedes kryddersmør, altså du blander smør med purløg og persille. Mørbraden må godt lige ligge og hvile i 10 minutter inden du skærer den ud. Brug hviletiden til at grille snakpeberne så er det hele sku klar på samme tid.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP