Sildemad

Opskrift sildemad, smørrebrød med sild

Ingredienser
Kryddersild
Rugbrød
Kogt æg
Frisk dild
Kapers
Smør
rødløg

Juletid er lig med sildetid. Marinerede sild, kryddersild og karrysild kan vel spises året rundt, men nu til jul så boomer det med sild til julefrokosten. Snaps skal jo ikke indtages på tom mave. Hvis du selv står for julefrokosten, og der skal dækkes op med sildemader, så la vær med at lave dem røvkedelige som den her.

Den er ok til madpakken, men ikke til en smørrebrød-anretning. Jeg plejer selv at købe små sildebidder, da de er nemmere at håndtere til madpakken. Men når det skal være højtbelagt smørrebrød, så få fat i store hele stykker sildefiletter. Lig dem ikke fladt på brødet, lav en lille krølle, det gør vidunder. Anretningen er altafgørende.

Kom for fanden smør på brødet. Der er jo ikke et gram fedt på fisken og lidt smørrørelse skal der til.
Dæk rugbrødet med et tæppe af frisk dild. Alternativt et salatblad. Kryddersilden placeres med en lille krølle på den ene side. På den anden side placeres et halvt kogt æg.

En tynd skive rødløg lægges midt på. Almindelige løg kan også bruges, men de her rødløg pynter bare meget mere og harmonerer med den rødlige kryddersild.

Et par kapers drysses på og det hele toppes med en lille dusk dild.
Ser det ikke bare smukt ud.

Se også mine andre smørrebrød opskrifter.

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP