Semur, Indonesisk gryderet
Opskrift Indonesisk Semur, sammenkogt gryderet med oksekød
700g oksekød, skåret i tern
Sesamolie
1½ dl sød sojasauce (kecap manis)
Ingredienser A
1 knold ingefær
1 knold galanga
5 fed hvidløg
1 strå citrongræs
3-4 skalotteløg
2 stk. hel kanelbark
3 blade lemon leaves
Ingredienser B (Knuses I en morter)
5 nelliker
1 stk. Stjerneanis
3 kardemommekapsler
½ tsk. Muskatnød
Hold kæft, det er jo næsten umuligt at finde en opskrift med galanga uden at søgeresultatet ender med Tom Kha Gai. Problemet er bare, hvis man søger på ”opskrift galanga” eller for den sags skyld ”recipe galangal”, så kommer der sku ikke andet frem end opskriften tom kha gai. Har the world wide web wirkelig brug for 1000 Tom Kha Gai opskrifter. Ikke noget imod Tom Kha Gai, det er en udmærket thailandsk opskrift, jeg har da selv opskriften på min side. Så blev det til 1001 opskrifter. Men der må da for fanden være andre opskrifter med galanga. Galanga er meget anvendt i det indonesiske køkken, så efter gennemgang af diverse indonesiske opskrifter fandt jeg denne semur opskrift. Det er en indonesisk gryderet, som virkelig kan anbefales. Galanga kan bestilles hos Shop Asia hvis du ikke lige har sådan en kinabutik i nærheden.
Ingefær og hvidløg stødes til en pasté i en morter. Galanga kan rives fint med et rivejern, eller knuses let, som så ikke spises med, men stadig afgiver smagen af galanga i retten. Citrongræs knuses let. Svits nu alle indgrienser A i olie. Tilsæt nu ingredienser B og svits på svag varme indtil smagsstofferne træder frem. Hæld sojasaucen over og tilsæt oksekødet. Sojasaucen er en vigtig ingrediens i semur. Men brug den søde kecap manis, andre sojasaucer er for saltet. Tilsæt vand så kødet er dækket. Bring det til kog og lad det simre under låg indtil kødet er mørt. Det kan tage 2-3 timer afhængig af kødet.
Smag til med salt. Chili kan tilsættes hvis retten ønskes stærk.
Kan serveres med ris
0 kommentarer:
Send en kommentar