Gambas al ajillo
Opskrift tapas gambas al ajillo hvidløgsrejer
200g store rjer
(tiger rejer eller vannamei)
3 fed hvidløg (fint hakket)
1 sjask olivenolie
1 sjask tør sherry
Frisk persille
Gambas al ajillo er en spansk tapas. Kan oversættes til hvidløgsrejer. Er en super flot forret, som i helt sikkert kan imponere kæresten med, medmindre i fjolser ikke klokker i det.
Riv citron skallen. Og du bruger altså en økologisk citron. Alt andet indeholder pesticider. Præs saften ud af citronen. Varm lidt olivenolie i en pande og steg hvidløget i få sekunder under svag varme. Jeg sagde svag varme. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg ved i brænder lortet på. Tilsæt rejerne og steg i ca 5 minutter under svag varme. Tilsæt citronskal, citronsaften og sherryen. Nu ikke overdrive med sherryen, jeg ved i er glade for alkohol, men rejerne skal ikke svømme i sherry, højst 3 tsk. Pynt med lidt persille og server på en lille tallerken.
Klap i og spis!
0 kommentarer:
Send en kommentar