Kleftiko

Opskrift græsk kleftiko lammekølle

 
Ingredienser
1 Lammekølle
10 fed hvidløg
Krydderier
(helst friske)
Rosmarin
Timian
Oregano
Salt & Peber
2 Kg bagekartofler

Denne ret kræver god tid og planlægning. Til gengæld får du det mest møre kød du ever har smagt. Selve arbejdstiden er dog kort.
Kleftiko stammer fra det græske ord "klevo" som betyder "at stjæle". Det er en ret fra 1800 tallets græske røvere eller guerillas "Klephts" som stjal lam og geder fra bønderne. Uha, nu bliver det spændende, vi skal spise noget som er stjålet. Røverne bagte kødet i et jordhul, godt pakket ind i sten og glødende kul. Hullet blev dækket til med jord, så duften og røg ikke kunne afsløre deres tilflugtssted. Kødet lå så i flere timer og guerillaerne havde så tid til at røve og slå ihjel mens de ventede på aftensmaden.

Har du en fu#king have, jamen så grav et hul og tilbered lammekøllen efter guerilla metode. Jeg ville dog pakke kødet ind i noget alufolie. Bor du i en lejlighed, så kan du også tilberede kødet i ovnen, se opskriften. Er du hjemløs, så grav et hul i nogens have.

Her er opskriften i ovnen. Stik med en spids kniv huller i kødet. Hvis du er seriemorder, så har du sikkert prøvet det før. Stik hvidløgene i hullerne, halver dem eventuelt på langs. Kom kødet og krydderierne i en Römertopf med låg på eller en bradepande dækket til med alufolie. Stegetid ca. 5 timer ved en temperatur på 130 °C. Temperaturen kan også sættes ned på 100°C hvis du forlænger bagetiden. Brug evt. et stegetermometer. Midtertemperaturen skal mindst være 75°C.
Kan serveres med bagekartofler, tzatziki og græsk salat.

Klap i og spis!

0 kommentarer:

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP