Saltkartofler med Aioli
Opskrift Tapas Aioli
Ingredienser
500g babykartofler
Groft salt
4 pasteuriserede æggeblommer
Saft fra en citron
3 fed hvidløg
¼ kop olivenolie
Her en kort introduktion til alle jer uvidende mad-idioter. Allioli eller Aioli er en fandens god spansk sommerdip. Navnet stammer fra (alh-hvidløg) og (oli-olie) som er bestandelene i den traditionelle dressing. Vi vil lave en Aioli hvor der skal æggeblomme i. Husk at bruge pasteuriserede æggeblommer da en Aioli ikke bliver varmebehandlet under tilberedningen.
Press hvidløget gennem en hvidløgspresse. Knald æggeblommerne i og pisk med en elektrisk håndmikser suppedasen skummet. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle mens du stadig mixer. Og til sidst citronsaften og jep, mixeren kører stadig. Tilsæt lidt salt og færdig.
Jeg går ud fra du ved hvordan man koger små babykartofler.
0 kommentarer:
Send en kommentar