Bechamelsauce
Ingredienser
2 spsk. smør
2 spsk. mel
4 dl. kogende mælk
Salt og peber.
Bechamel sovs er en hvid grundsovs. Dvs. den danner basis til andre sovse, som fx Mornay sauce. Ingredienserne i en bechamelsauce er derfor også beskedne. Støder du på en avanceret bechamelsauceopskrift på en eller anden skod hjemmeside, hvor der fx er tilsat ost og andre diverse ingredienser, så er det altså ingen bechamelsauce. Så er det en eller anden fu#king narrøv, som tror han er smart og kan lave en ekstraordinær bechamelsovs. Dermed ikke sagt at hans sovs er noget forbandet crap, men lad være med at kalde det Bechamelsovs.
Her får du i hvert fald en rigtig opskrift på en bechamelsauce.
Smelt smørret på lavt blus i en gryde. Smørret må ikke blive brunt, så keep it on lavt blus. Mel tilsættes og røres godt ind i smørret. Brug et piskeris. Varm mælken, kan gøres i mikroovn. Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt under konstant omrøring. Kom ikke alt mælk i sovsen, da den ellers kan blive for tynd. Du kan altid komme mere mælk i hvis den skulle blive for tyk. Lad sovsen småkoge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Du kan krydre sovsen med muskatnød, hvis den fx skal bruges til lasagne.
0 kommentarer:
Send en kommentar